Τρέχων Άρθρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Εγκαίνια τουριστικού περιπτέρου ΕΟΤ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Εγκαίνια τουριστικού περιπτέρου ΕΟΤ

Εγκαινιάστηκε στις 26 Ιανουαρίου 2018 στο Jacob Javits Center (Manhattan), με την παρουσία των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, το τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, στο πλαίσιο του 15ου ετήσιου Τhe New York Times Travel Show.

Την εκδήλωση κάλυψαν ελληνο-αμερικανικά ΜΜΕ και Έλληνες ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη, κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας του ΕΟΤ με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, υπενθύμισε ότι ο τουρισμός και η ναυτιλία, και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι οι ατμομηχανές της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Ο ελληνικός τουρισμός, τόνισε στη συνέχεια, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθόσον οι κρατήσεις και αφίξεις στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχουν διαγράψει εντυπωσιακή ανοδική πορεία.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής ΜΑ στον ΟΗΕ, Πρέσβυς κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, συνεχάρη όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και επεσήμανε την άνοδο της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό και με τη σημαντική αύξηση στο ρυθμό άφιξης Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η Διευθύντρια του ΕΟΤ Β. Αμερικής, κα Γρηγορία Καματερού, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Πρέσβυς κ. Βασίλειος Φιλίππου, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κα Λ. Ζωχιού, καθώς και το στελεχιακό δυναμικό του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης εκπροσωπήθηκε από τον Προϊστάμενο, κ. Ιωάννη Μπουμπούκη, και τα στελέχη του Γραφείου.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr