Τρέχων Άρθρο
Νέα Υόρκη – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων
Ο αξιωματούχος της UNESCO Guimaraes Pinto, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, η δημοσιογράφος Penelope Manis και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης Ιωάννης Μπουμπούκης.

Νέα Υόρκη – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων

Η UNESCO, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη και η Ομάδα Φίλων για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων συνδιοργάνωσαν, με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης, στις 2 Νοεμβρίου 2017, εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για τα Εγκλήματα κατά των Δημοσιογράφων.

Στην ημερίδα, ως συμπρόεδρος της Ομάδας Φίλων για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων, συμμετείχε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, η οποία, κατά την παρέμβασή της, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της βίας κατά των γυναικών κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Τα τελευταία χρόνια, τόνισε, υπήρξε δραματική αύξηση της βίας κατά των γυναικών, η οποία εκδηλώνεται με διάφορες μορφές παρενόχλησης και εκφοβισμού. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν όχι μόνο παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά επιπλέον θέτουν θέμα κοινωνικής ανισότητας, δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης.

H κα Θεοφίλη επεσήμανε ακόμη, ότι κατά την τρέχουσα 72η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Ελλάδα, από κοινού με την Αργεντινή, την Αυστρία, την Κόστα Ρίκα, τη Γαλλία και την Τυνησία, υπέβαλαν εκ νέου Ψήφισμα για την «Ασφάλεια των δημοσιογράφων και το ζήτημα της Ατιμωρησίας», με στόχο την ενίσχυση της δέσμευσης της Γενικής Συνέλευσης στο θέμα της προστασίας των δημοσιογράφων.

Η συζήτηση εμπλουτίστηκε με οπτικοακουστικό υλικό που συνόδευε ομιλίες εισηγητών, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος στον οποίο συμμετείχαν και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι-ανταποκριτές στα Ηνωμένα Έθνη. Tη συζήτηση συντόνισε, αναδεικνύοντας τις παρεμβάσεις των ομιλητών, η ομογενής δημοσιογράφος και Διευθύντρια Προγραμματισμού του CNN International Penelope Manis, κατόπιν πρότασης και διευθέτησης του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr