Τρέχων Άρθρο
Νέα Υόρκη – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Οι μαθητές του ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης τραγουδούν το τραγούδι "Αθήνα" των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι, σε απευθείας τηλεφωνική σύνδεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Νέα Υόρκη – Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Με πρωτοβουλία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρα Κωνσταντίνου Κούτρα και την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης, πραγματοποιήθηκε, στις 9 Φεβρουαρίου 2018, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στη βιβλιοθήκη του ελληνοαμερικανικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν διπλωμάτες, εκπρόσωποι των φορέων της ομογένειας, Έλληνες ανταποκριτές και εκπρόσωποι των ομογενειακών ΜΜΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε απευθείας τηλεφωνική σύνδεση με την Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας, η οποία συνιστά και κοινό σημείο αναφοράς του ελληνισμού από τη γέννησή του. Επίσης, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία – σε ανοικτή ακρόαση – με τον ιδρυτή και βασικό αρωγό του σχολείου, κ. Νίκο Ανδριώτη, και τον διευθυντή, κ. Αν. Κουλαρμάνη, τους οποίους συνεχάρη για το πολύτιμο έργο τους, ενώ δεσμεύτηκε, στην επόμενη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, να επισκεφθεί το σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας έρχεται ως επιστέγασμα της προσφοράς της γλώσσας μας στον παγκόσμιο πολιτισμό. Έννοιες κολοσσιαίων διαστάσεων, όπως η πόλη, η πολιτική, η δημοκρατία, πραγμάτωσαν το νόημά τους και κέρδισαν αθανασία, επειδή αρχικά διατυπώθηκαν, αναλύθηκαν και εξελίχθηκαν μέσα από την ελληνική γλώσσα. Ο Γενικός Πρόξενος σημείωσε ακόμη ότι η γλώσσα μας έχει συνέχεια αλλά και το προνόμιο της αόρατης γραμμής, που ενώνει τους ανθρώπους πέρα από σύνορα. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον, παρά στην Ομογένεια, η πρωτοβουλία για την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Ημέρας εορτασμού της.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του Γυμνασίου να τραγουδά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το τραγούδι «Αθήνα» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης υποστήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή προβολή της στα ομογενειακά ΜΜΕ και τους Έλληνες ανταποκριτές.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr