Τρέχων Άρθρο
Μόσχα – Αυθεντικός Μαραθώνιος: ένας μύθος για τους δρομείς
Η πρώτη σελίδα του οκτασέλιδου αφιερώματος του ρωσικού περιοδικού Vokrug Sveta στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Μόσχα – Αυθεντικός Μαραθώνιος: ένας μύθος για τους δρομείς

Οκτασέλιδο διθυραμβικό αφιέρωμα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο φιλοξενεί στο «σαλόνι» του το δημοφιλέστερο ρωσικό τουριστικό περιοδικό «Vokrug Sveta» στο τεύχος Νοεμβρίου, που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα. Στο αφιέρωμα, με τίτλο «Τρέχουμε όλοι», ο δημοσιογράφος του περιοδικού, Kirill Sidorov, που έτρεξε πέρυσι και ο ίδιος στη διοργάνωση, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις εμπειρίες του και ενθουσιασμένος δηλώνει ότι θα πάρει μέρος και φέτος.

«Κάθε χρόνο, ο Μαραθώνιος της Αθήνας συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο. Ο δημοσιογράφος του Vokrug Sveta έτρεξε 10 χλμ της μυθικής αυτής διαδρομής και συνειδητοποίησε γιατί οι συμμετέχοντες συμφωνούν οικιοθελώς να περάσουν “βασανιστήρια”», αναφέρει το περιοδικό στις πρώτες του σελίδες.

Τα αφιέρωμα αφηγείται την ιστορία του άθλου του Φειδιππίδη και του πρώτου Μαραθωνίου στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, ενώ διανθίζεται με προσωπικές συνομιλίες του δημοσιογράφου με ξένους δρομείς, οι οποίοι εξηγούν ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας «είναι ένας μύθος για τους δρομείς και ο κάθε μαραθωνοδρόμος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει, έστω μια φορά στη ζωή του, να συμμετάσχει σε αυτόν».

Στη συνέχεια, ο κ. Sidorov αναφέρεται στην οργανωμένη περιήγησή του στον Μαραθώνα και τον Τύμβο Αθηναίων, καθώς και στη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα ιστορίας και αντιμετωπίζουν τον Μαραθώνιο όχι ως ένα αθλητικό γεγονός, αλλά ως μια πολιτιστική κληρονομιά».

Το αφιέρωμα αποτυπώνει με λεπτομέρεια τη συμμετοχή του δημοσιογράφου στη διαδρομή των 10 χλμ, επισημαίνοντας την άριστη οργάνωση του Μαραθωνίου, τη σημαντική συνδρομή των εθελοντών και την παροχή όλων των διευκολύνσεων προς τους δρομείς (νερά, φρούτα, ενεργειακά ποτά, τουαλέτες κτλ). Παράλληλα, ο ρώσος δημοσιογράφος περιγράφει τα αισθήματα χαράς, ευφορίας και ανακούφισης που ένιωσε όταν έφθασε στον τερματισμό. Στη συνέχεια αναφέρεται στον αυθεντικό Μαραθώνιο και τη θερμή υποδοχή και υποστήριξη των αθλητών σε όλες τις κατοικημένες περιοχές της διαδρομής, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε κανένα σοβαρό αρνητικό περιστατικό, παρά τη συμμετοχή 51.000 αθλητών από 100 χώρες.

«Μόλις γυρίσω στη Ρωσία, θα ανεβώ σε διάδρομο τρεξίματος στο γυμναστήριο και θα προετοιμαστώ, πλέον, για τα 42 χλμ και τον αυθεντικό Μαραθώνιο», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα σχετικά με τον Μαραθώνιο της Αθήνας που προέκυψε από τη δημοσιογραφική αποστολή του περιοδικού «Vokrug Sveta» στην Αττική, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μόσχας και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας και του Δήμου Μαραθώνα, αλλά και με τη συνδρομή της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) και της Aegean Airlines.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr