Τρέχων Άρθρο
Μαδρίτη – Τουριστική προβολή της Αθήνας
Άποψη της Ακρόπολης και της Πλάκας. Η φωτογραφία προέρχεται από το site Discover Greece.

Μαδρίτη – Τουριστική προβολή της Αθήνας

Ραδιοφωνική συνέντευξη για την τουριστική προβολή της Αθήνας παραχώρησε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης Παναγιώτης Σωτηρόπουλος στο σταθμό Canal Extremadura και την εβδομαδιαία εκπομπή Todos los Caminos (Όλοι οι δρόμοι).

Μετά από μια σύντομη περιγραφή των σχετικών γεωγραφικών και δημογραφικών στοιχείων, ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στα βραβεία που απέσπασε πρόσφατα η πρωτεύουσα της Ελλάδας, κατά τον 25ο διαγωνισμό των Παγκόσμιων Βραβείων Τουρισμού (World Travel Awards), όπου η Αθήνα ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος προορισμός για city break και η Ακρόπολη ως το καλύτερο τουριστικό αξιοθέατο για το 2018.

Τονίστηκαν, επιπλέον, οι προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Τουρισμού για τη διασπορά σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας και στην αντίστοιχη της Ισπανίας των πτήσεων που συνδέουν τις δύο χώρες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι αεροπορικές συνδέσεις της Iberia Express μεταξύ Μαδρίτης και Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίες έχουν τεθεί σε ισχύ από το 2016, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως και η πτήση Μάλαγα-Αθήνα της Aegean Airlines, που εγκαινιάστηκε φέτος την άνοιξη.

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης «ξενάγησε» τους ισπανούς ακροατές στα βασικά αξιοθέατα της πόλης: Ακρόπολη, ναός του Ολυμπίου Διός, Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, Μοναστηράκι, Πλάκα, πλατεία Συντάγματος, μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Κολωνάκι, Μουσείο Μπενάκη, Ζάππειο Μέγαρο, Λυκαβηττός.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής παρουσιάστηκαν ο Πειραιάς και οι κοντινές παραλίες του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού κόλπου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα νεόδμητα κτίρια του οποίου στεγάζονται η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο νομικό πλαίσιο για την προσέλκυση στην Ελλάδα οπτικοακουστικών παραγωγών απ’ όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τα σχετικά κίνητρα που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό στις 26 Ιουλίου 2018.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr