Τρέχων Άρθρο
Λονδίνο – Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού
Αφίσα τουριστικού περιεχομένου από την έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο

Λονδίνο – Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού

Με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου, ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας στη μεγάλη Παγκόσμια Έκθεση για τον Τουρισμό (World Travel Market- WTM), που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Η ετήσια Παγκόσμια Έκθεση WTM, στην οποία συμμετείχαν φέτος περίπου 4.600 εκθέτες, εκπροσωπώντας την τουριστική βιομηχανία χωρών από όλο τον κόσμο, αποτελεί σημείο συνάντησης και πόλο έλξης επιχειρήσεων, τοπικών φορέων, οργανισμών, περιφερειών και ατόμων που δραστηριοποιούνται ή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολλαπλές πτυχές του τουρισμού.

Η Ελλάδα συμμετείχε στη φετινή Έκθεση με εντυπωσιακό περίπτερο, στο οποίο, πέραν του Υπουργείου Τουρισμού και του αντίστοιχου Γραφείου ΕΟΤ στο Λονδίνο, είχαν παρουσία τουριστικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, περιφέρειες της χώρας, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες του χώρου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, ανέλαβε πλήρως την επικοινωνιακή υποστήριξη αυτής της σημαντικής για τη χώρα μας εκδήλωσης.

Τα στελέχη του Γραφείου Τύπου παρέστησαν στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της Έκθεσης, στον εκθεσιακό χώρο και μερίμνησαν για τη διευκόλυνση των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ που προσήλθαν στο ελληνικό περίπτερο. Επιπλέον, στο πλαίσιο των επικοινωνιακών δράσεων του ΓΤΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας Άλκης Δελαντώνης ανέλαβε να παρουσιάσει την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της Έκθεσης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώπιον ελληνικών και ξένων ΜΜΕ και μεγάλου πλήθους Ελλήνων και ξένων παραγόντων του τουρισμού, μίλησε για τις μέχρι τώρα επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και τις αισιόδοξες προοπτικές του. Στη συνέχεια, η διάσημη, βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας Victoria Hislop (γνωστή από το μυθιστόρημά της «Το Νησί») περιέγραψε τις θαυμάσιες εμπειρίες της από την επαφή της με τον ελληνικό πολιτισμό, τα νησιά, τα τοπία και τους ανθρώπους της χώρας μας.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου στήριξε ενεργά την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή αυτή έκθεση. Ανήρτησε θεματικό αφιέρωμα για το WTM στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χειρίζεται και δημοσίευσε μεγάλο αριθμό σχετικών αναρτήσεων σε Facebook, Twitter και Instagram. Επιπλέον συμπεριέλαβε στο μηνιαίο δελτίο που εκδίδει ειδικό αφιέρωμα για την παρουσία της Ελλάδας στο WTM.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr