Τρέχων Άρθρο
Λονδίνο – Εμβληματική η ελληνική συμμετοχή στην Design Biennale
Η ελληνίδα καλλιτέχνις Nassia Inglessis ποζάρει μπροστά στο έργο της με τίτλο "DISOBEDIENCE" στη φετινή London Design Biennale.

Λονδίνο – Εμβληματική η ελληνική συμμετοχή στην Design Biennale

To Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου είχε τη χαρά να υποστηρίξει επικοινωνιακά τη συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή London Design Biennale με το έργο DISOBEDIENCE (Ανυπακοή), της ελληνίδας καλλιτέχνιδος Nassia Inglessis και του Εργαστηρίου της Studio INI.

Η London Design Biennale 2018 άνοιξε τις πύλες της στις 3 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του Sommerset House, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να επισκεφθεί μια έκθεση με διεθνή ακτινοβολία. Λειτουργώντας ως χώρος όπου εκτίθενται οι πιο πρωτοποριακές ιδέες από πολλούς και διαφορετικής προέλευσης και πολιτιστικού υπόβαθρου εμπνευστές, η London Design Biennale αποτελεί πόλο έλξης καλλιτεχνών, δημιουργών, σχεδιαστών, κριτικών και ανθρώπων της τέχνης από όλον τον κόσμο.

Το εμβληματικού μεγέθους και διαδραστικού χαρακτήρα έργο της κ. Nassia Inglessis τοποθετήθηκε σε κεντρική θέση στον εξωτερικό χώρο του Sommerset House, προσελκύοντας άμεσα την προσοχή και αιχμαλωτίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού που επισκέπτεται την έκθεση. Πρόκειται για μια δυναμική και διαδραστική κατασκευή (installation), που συνίσταται σε έναν κλειστό διάδρομο του οποίου οι τοίχοι ανοίγουν καθώς τον διασχίζει ο επισκέπτης και ακολούθως ξανακλείνουν.

Ήδη το εντυπωσιακό project κέρδισε την προσοχή των βρετανικών ΜΜΕ και απέσπασε θετικές κριτικές και σχόλια. Η εφημερίδα Financial Times περιέγραψε το έργο DISOBEDIENCE, «ως μια κατασκευή που έχει σχεδιαστεί για να αμφισβητήσει την αντίληψη ότι η αρχιτεκτονική είναι στατική και ανεπηρέαστη από τη συναισθηματική μας κατάσταση». Το έργο προέβαλαν επίσης το BBC, η Guardian και ο τηλεοπτικός σταθμός London live.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε ήδη από μηνών την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση αναθέτοντας στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας την ευρεία προβολή του project. Για το σκοπό αυτόν, το Γραφείο διοργάνωσε, τον περασμένο Μάιο, συνέντευξη Τύπου της κ. Nassia Inglessis με τους έλληνες ανταποκριτές και τα ομογενειακά ΜΜΕ. Κατά τη συνέντευξη η δημιουργός περιέγραψε το έργο της, τη βασική σύλληψη πάνω στην οποία στηρίχτηκε, τα μηνύματα που επιθυμεί να μεταδώσει στο κοινό και τις αρχές των υλικών και της μηχανικής που διέπουν τη λειτουργία του, ενώ απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις που της υπέβαλαν οι παριστάμενοι.

Το Γραφείο Τύπου εξακολουθεί να στηρίζει επικοινωνιακά την ελληνική συμμετοχή στη London Design Biennale, η οποία θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου, προβάλλοντάς τη συστηματικά μέσω των κοινωνικών δικτύων του, ενώ πρόκειται να φιλοξενήσει και συνέντευξη της κ. Nassia Inglessis στο μηνιαίο Newsletter του.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr