Τρέχων Άρθρο
Λονδίνο – Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τίτο Πατρίκιο
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τίτο Πατρίκιο

Λονδίνο – Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τίτο Πατρίκιο

Μια ξεχωριστή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Hellenic Centre του Λονδίνου, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, με σκοπό να τιμηθεί η ζωή και το έργο του μεγαλύτερου Έλληνα «επιζώντα ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς» Τίτου Πατρίκιου, ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα τα 90 του χρόνια.

Η βραδιά διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Κύκλο Βιβλιόφιλων Λονδίνου (Greek Library of London), σε συνεργασία με το Γραφείο Ποιήσεως (Poetry Office) και με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου.

Ο ίδιος ο ποιητής παρέστη στην τιμητική βραδιά, την οποία χαιρέτισε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Νικόλαος Παπαγεωργίου και διακεκριμένοι βρετανοί διανοούμενοι – μεταξύ άλλων οι Roderick Beaton και David Ricks από το Kings College. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η σκηνοθέτιδα Αναστασία Ρεβή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ποιητή, ενώ την απαγγελία των ποιημάτων του έκαναν στην αγγλική γλώσσα ο πρώην βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα John Kittmer και στην ελληνική γλώσσα οι ηθοποιοί Δήμητρα Τζανιδάκη-Kreps και Κωνσταντίνος Αλσινός. Την απαγγελία συνόδευε αυτοσχέδια μουσική στο πιάνο από τον πιανίστα Antimo Magnota. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση του ποιητή με το πρόεδρο του Γραφείου Ποιήσεως Αντώνη Σκιαθά.

Ο ποιητής απάντησε σε ερωτήσεις που του απηύθυνε το κοινό για την ποίηση γενικά και το έργο του ειδικότερα, ενώ μίλησε επίσης για τη γνωριμία του με τον Γιάννη Ρίτσο, τον Κωστή Παλαμά και τον Άγγελο Σικελιανό.

Ομάδα μαθητών του Ελληνικού Σχολείου της Αγ. Σοφίας Λονδίνου προσέφερε στον Τίτο Πατρίκιο τεύχος του περιοδικού του σχολείου με αφιέρωμα στην ποίησή του.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου συμμετείχε στην εκδήλωση, την προέβαλε μέσω των κοινωνικών δικτύων του, με αφιερωματική εβδομάδα στο Facebook, αναρτήσεις στο λογαριασμό Τwitter και Ιnstagram, ενώ συνέντευξη του Τίτου Πατρικίου θα φιλοξενηθεί στο επόμενο τεύχος του Newsletter της Πρεσβείας.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr