Λονδίνο – Εκδήλωση για την ενημέρωση της ελληνικής κοινότητας για το Brexit

Στο βήμα της εκδήλωσης ο έλληνας Πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς.
Στο βήμα της εκδήλωσης ο έλληνας Πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς.

Εκδήλωση για την ενημέρωση των Ελλήνων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα δικαιώματά τους μετά το Brexit διοργάνωσε το βρετανικό Υπουργείου Εξόδου από την ΕΕ, στο Hellenic Centre του Λονδίνου, στις 17 Ιουλίου 2018, με την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς. Ο έλληνας πρέσβης αναφέρθηκε στη μετά το Brexit ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου θα ενισχυθούν. Την επιθυμία του για διατήρηση των ισχυρών δεσμών με την Ελλάδα τόνισε και ο Υφυπουργός Εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ Lord Callanan, σημειώνοντας το σημαντικό ρόλο των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία. «Θέλουμε να νιώθετε ευπρόσδεκτοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξιωματούχοι από το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών και τη Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ασφάλειας και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εξόδου από την ΕΕ εξήγησαν τη διαδικασία απόκτησης «καθεστώτος εγκαταστημένου πολίτη» και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λονδίνου υποστήριξε επικοινωνιακά την εκδήλωση, καλώντας δημοσιογράφους και ανακοινώνοντας την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός κάλυψαν η ΕΡΤ και η εφημερίδα Τα Νέα.