Τρέχων Άρθρο
Γενεύη – Φωτογραφική έκθεση της ACANU
Έκθεση φωτογραφίας της ACANU

Γενεύη – Φωτογραφική έκθεση της ACANU

Με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Γενεύης, πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019 η έκθεση φωτογραφίας της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών διαπιστευμένων στα Ηνωμένα Έθνη (ACANU), με αφορμή την επέτειο των 70 ετών από την ίδρυσή της.

Στην ευρείας κλίμακας φωτογραφική έκθεση παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από την εβδομηκονταετή δράση των διαπιστευμένων στον ΟΗΕ δημοσιογράφων με στόχο την κάλυψη σημαντικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Γενεύη. Μεταξύ αυτών, η συμμετοχή του Ρόμπερτ Μουγκάμπε στο συνέδριο για την επίλυση της κρίσης στη Ροδεσία το 1976, η συνάντηση του Ρόναλντ Ρήγκαν και του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ το 1985 και οι επισκέψεις προσωπικοτήτων, όπως ο Τσε Γκεβάρα, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Γιασέρ Αραφάτ και ο Μπιλ Κλίντον.

Επιπλέον, οι διοργανωτές της έκθεσης παρουσίασαν τους διάφορους τύπους επικοινωνιακού εξοπλισμού των δημοσιογράφων, με στόχο να αναδείξουν την εξέλιξη του επαγγέλματος στο πέρασμα των χρόνων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου 2019. Εξάλλου, την ίδια ημέρα διεξήχθη, με την υποστήριξη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας και άλλων τεσσάρων κρατών, εκδήλωση της ΜΚΟ Article 19 και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι οποίοι πολύ συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων και χάνουν τη ζωή τους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Γενεύης υποστήριξε επικοινωνιακά και τις δύο εκδηλώσεις, με την προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr