Τρέχων Άρθρο
Λ. Κρέτσος: Η ελευθερία του Τύπου, η ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών να παραμείνουν στο προσκήνιο

Λ. Κρέτσος: Η ελευθερία του Τύπου, η ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών να παραμείνουν στο προσκήνιο

Διεθνές συνέδριο με τίτλο  «Media, Polis, Agora – Journalism & Communication in the Digital Era» («Μέσα, Πόλις, Αγορά – Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην Ψηφιακή Εποχή» διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), το Εργαστήριο Σπουδών και Εφαρμοσμένων Ερευνών (Laboratoire d’ Études et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales) του Université Toulouse III – Paul Sabatier και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Λευτέρης Κρέτσος, απηύθυνε χαιρετισμό στην εναρκτήρια εκδήλωση. «Εφόσον στόχος μας είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, είναι επιτακτικό να υιοθετήσουμε εργαλεία κριτικής προσέγγισης στην πληροφόρηση» υπογράμμισε ο Υφυπουργός.  Ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι «Η είδηση δεν είναι δωρεάν, δεν μπορεί να είναι δωρεάν. Αν δεν πληρωθεί με χρήμα, πληρώνεται με την παράδοση στοιχείων δημοκρατίας», καθώς ο τύπος δεν παράγει προϊόντα, αλλά ειδήσεις για αναγνώστες και όχι απλώς καταναλωτές. Το συνέδριο AMIRETREAT2018 παίζει κομβικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση για τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή και την καθιέρωση μιας συμβιωτικής σχέσης πολιτισμού και ψηφιακής τεχνολογίας.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε ο καθένας τον ρόλο του ως πολιτικοί ιθύνοντες, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί ώστε θέματα όπως η ελευθερία του Τύπου, η ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών δεν θα απομακρυνθούν τελικά από το προσκήνιο», σημείωσε ο Υφυπουργός.

Ο Λ. Κρέτσος ανέδειξε τέλος, τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προκειμένου να προστατευθούν οι αξίες που συνδέουν τη δημοσιογραφία με την κοινωνία και την πολιτική στη νέα, ψηφιακή εποχή.

Επαγγελματίες των Μέσων, ερευνητές και δημοσιογράφοι συμμετέχουν σε workshops, σεμινάρια και εργαστήρια με καινοτόμες ιδέες και βέλτιστες πρακτικές, ώστε να αναζητηθεί η δυναμική διάδραση της πολιτικής (Πόλις), της δημοσιογραφίας και επικοινωνίας (Μέσα) και της δημόσιας σφαίρας (Αγορά). 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος δέχεται αναμνηστικό δώρο στην έναρξη του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο “Media, Polis, Agora – Journalism & Communication in the Digital Era”, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από το Advanced Media Institute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Εργαστήριο Σπουδών και Εφαρμοσμένων Ερευνών (Laboratoired’ Études et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales) του Université Toulouse III – Paul Sabatier και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ADVANCED MEDIA INSTITUTE/STR

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr