Τρέχων Άρθρο
Βερολίνο – Η ελληνική ματιά στην πόλη
Άποψη από ψηλά του εσωτερικού της Εκκλησίας της Γεννησαρέτ, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση "Ελληνικά στη Γειτονιά"

Βερολίνο – Η ελληνική ματιά στην πόλη

Πολυ-έκθεση με τίτλο «Ελληνικά στη γειτονιά» (“GriechischimKiez”) διοργανώθηκε στο Βερολίνο από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βερολίνου, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Βερολίνου και το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Γυναικών και των Οικογενειών τους «Το Σπίτι». Τα εγκαίνια της έκθεσης, που φιλοξενήθηκε στους χώρους της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γεννησαρέτ, σε μια από τις πλέον πολυπολιτισμικές γειτονιές του Βερολίνου, τη συνοικία Neukölln, πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαΐου 2018.

Η έκθεση παρουσίασε την ιστορία των Ελλήνων του Βερολίνου, από τους πρώτους Gastarbeiter μέχρι τo σύγχρονο μεταναστευτικό ρεύμα νέων Ελλήνων, που λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αναζήτησαν δουλειά και εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο. Ένα πρώτο στίγμα έδωσε η καλλιτέχνις Νέλλη Τραγουστή, μέσα από τα φωτογραφικά πορτρέτα οκτώ Ελλήνων διαφόρων ηλικιών.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς απονεμήθηκαν και τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία με τίτλο «Το δικό μου Βερολίνο. Η ελληνική ματιά στην πόλη», ο οποίος ανέδειξε τη δύναμη έμπνευσης του Βερολίνου, τις πιο αγαπημένες γωνιές και περιοχές, καθώς και τη ζωή και δημιουργία με τυπικά ελληνικό χαρακτήρα στη γερμανική πρωτεύουσα, από τη σκοπιά Ελλήνων που ζουν σ’ αυτήν. Τα έπαθλα για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες ήταν τρεις φωτογραφικές μηχανές, τις οποίες δώρισε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ταξιδεύοντας τους επισκέπτες στην ελληνική παράδοση, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική μουσική και γαστρονομία, η πολυ-έκθεση λειτούργησε ως μια επιπλέον επιβεβαίωση για τις σχέσεις φιλίας και συνεννόησης μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Γερμανίας.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr