Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Εορτασμός της εθνικής επετείου
Η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία κα Ελένη Σουρανή

Τίρανα – Εορτασμός της εθνικής επετείου

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Αλβανία γιόρτασε, στις 19 Μαρτίου 2018, την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Τιράνων. Τη δεξίωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γκραμός Ρούτσι, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, υπουργοί, βουλευτές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, το Διπλωματικό Σώμα με Πρέσβεις και στελέχη των Πρεσβειών καθώς και εκατοντάδες φίλοι της Ελλάδος από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Στην ομιλία της η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή, τόνισε ότι η 25η Μαρτίου 1821 σηματοδοτεί τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του οθωμανικού ζυγού και συμβολίζει την παλιγγενεσία του ελληνικού έθνους, ενώ υπενθύμισε και την προσφορά της Διασποράς και του φιλελληνικού κινήματος στην Ευρώπη για την επικράτηση της Ελληνικής Επανάστασης. Υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, η κα Σουρανή επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα και η Αλβανία εργάζονται για την προώθηση των διμερών σχέσεών τους προκειμένου να απαλειφθούν στερεότυπα και αβάσιμες προκαταλήψεις, γιατί αυτό είναι που ποθούν οι δύο λαοί μας και χρειάζεται η περιοχή.

Η Πρέσβυς κα Σουρανή ανάμεσα στα θερμά χειροκροτήματα των εκατοντάδων παρευρισκόμενων που μοιράστηκαν τη γιορτή της Ελλάδος, έγειρε πρόποση για τη φιλία των δύο λαών, ελληνικού και αλβανικού, τη συνεργασία και την εταιρική σχέση των δύο χωρών καθώς και την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία όλων των εθνών που εκπροσωπήθηκαν.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων στήριξε τον εορτασμό της εθνικής επετείου με την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσης στους αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τις αλβανικές εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνδυασμό με την ανάρτηση επίκαιρων μηνυμάτων και ιστορικών εικόνων.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr