Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1»

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1»

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1»και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Πραγματικά τρομάζω με αυτά που άκουσα  από τον κ. Γεροτζιάφα (σσ. ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα στο ίδιο δελτίο τασσόμενος υπέρ μιας «κυβέρνησης ηττημένων, που μάλιστα επιβάλλεται  αν βγαίνουν οι αριθμοί»). Ο ίδιος απ’ ότι γνωρίζω κατοικεί στο εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια. Ίσως να μην έζησε τα τραγικά γεγονότα που όλοι ζήσαμε το 2015 τότε που είχε ξανασμίξει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη, τότε που είχαμε βιώσει ένα καταστροφικό καλοκαίρι, κλειστές τράπεζες, ύφεση, ένα νέο επαχθέστερο μνημόνιο με, υπερφορολόγηση στη συνέχεια. Ένα πολιτικό τοξικότατο κλίμα. Και έρχεται μετά από οκτώ χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να μας προτείνουν την ίδια και απαράλλαχτη συνταγή, ενώ η χώρα έχει προχωρήσει παρακάτω. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο κ. Γεροτζιάφας είναι εκτός γραμμής σε σχέση και με τα όσα λέει ο αρχηγός του που δεν θέλει τον όρο «κυβέρνηση ηττημένων». Βέβαια, αυτά αλλάζουν καθημερινά και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα στους πολίτες, όταν καλούνται από το ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτούν αυτή τη λεγόμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Η απλή αναλογική που υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τελικά  θα μας οδηγήσει σε κυβερνήσεις ή σε σχήματα παραλυσίας και ακυβερνησίας. Εκεί θα οδηγηθούμε.

Για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης αν δεν κατακτήσει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία

Αυτή τη στιγμή δίνουμε τη μάχη της πρώτης κάλπης και το μήνυμα μας  είναι ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος στην πρώτη κάλπη, στην κάλπη της 21ης Μαΐου για κανέναν, ακόμα και για εκείνους που μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι με τη Νέα Δημοκρατία, με τη διακυβέρνηση των τελευταίων τεσσάρων ετών. Διότι μπορεί να ψηφίσεις Τσίπρα ή Ανδρουλάκη και να σου βγει ο Βαρουφάκης. Και να έχεις να αντιμετωπίσεις το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ»- ένα εναλλακτικό νόμισμα. Ή να ρίξουν την οικονομία στα βράχια και χωρίς το Βαρουφάκη… Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι στοιχίζει 46 δις. ευρώ. Αυτό σημαίνει μια κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης που δεν ομολογούν, διότι για να πληρώσεις 46 δισ. ευρώ πρέπει από κάπου να τα πάρεις. Άρα ή θα μας πουν, ποιοι είναι οι φόροι που θα αυξηθούν ή θα μας βάλουν αυτομάτως σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που σημαίνει, σε νέα μνημόνια. Θυμίζω επίσης τις εξαγγελίες  του κ. Σταθάκη. Για νέες κρατικοποιήσεις τραπεζών και  ενεργειακών εταιρειών που σημαίνει ότι η επενδυτική βαθμίδα θα πάει περίπατο.

Το διακύβευμα της κάλπης είναι πάρα πολύ σοβαρό για να παίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Η Ελλάδα έχει καταφέρει από το 2019 έως σήμερα να έχει ταχύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά εισοδήματα. Να συγκλίνουμε με τα εισοδήματα της Ευρώπης. Να αναπτύσσεται η οικονομία μας χάρη στις επενδύσεις που έρχονται, χάρη στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, χάρη στο ευνοϊκότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, να αποκτήσουμε μία ευρωπαϊκή οικονομία. Με τις συνταγές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν θα γίνει.

…Εμείς εμπιστευόμαστε τους πολίτες και λέμε, ότι αξίζουμε να έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία, μία δεύτερη εντολή για μία αυτοδύναμη διακυβέρνηση, η οποία θα πάει την χώρα μπροστά και όχι πίσω. Η χώρα θα κάνει άλματα προς τα πίσω, με όλα αυτά τα περίεργα σχήματα τα περίεργα, που απεργάζεται η Αντιπολίτευση.

 

 

 

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr