Τρέχων Άρθρο
Ουάσιγκτον – Πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής Ελλάδας-ΗΠΑ
Ο Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Χάρης Λαλάκος με το προσωπικό και μέλη του μη κυβερνητικού πολιτιστικού οργανισμού Transformer DC.

Ουάσιγκτον – Πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής Ελλάδας-ΗΠΑ

Πρόγραμμα πολιτιστικής συνεργασίας και ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκεται σε εξέλιξη, με επίκεντρο την Αθήνα και την Ουάσιγκτον.

Εδώ και ένα χρόνο, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ουάσιγκτον συνεργάζεται με τον μη κυβερνητικό πολιτιστικό οργανισμό Transformer DC, υλοποιώντας το πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής, στο πλαίσιο του οποίου καλλιτέχνες από την Ουάσιγκτον βρέθηκαν στην Ελλάδα, είχαν συνεργασίες με αθηναϊκές γκαλερί και έλαβαν μέρος στην έκθεση Platforms Project 2018, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στην Αθήνα, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Αντιστοίχως, το φθινόπωρο του 2018 έργα ελλήνων καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών και του ανερχόμενου εικαστικού Αριστείδη Λάππα, ο οποίος βρέθηκε στην Ουάσιγκτον και συμμετείχε στις εκδηλώσεις, εκτέθηκαν στην κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στο 15ο Silent Auction and Benefit Party του Transformer DC, στις 17 Νοεμβρίου.

Η έκθεση των ελλήνων καλλιτεχνών στην πρεσβευτική κατοικία αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για μια συνάντηση των συντελεστών του προγράμματος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ουάσιγκτον και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περίπου 90 άτομα, μεταξύ των οποίων η Carole Feld, πρώην στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου PBS, η Dorothy Kosinski, διευθύντρια του Μουσείου Phillips Collection, καλλιτέχνες και μέλη του Transformer DC.

Στις σύντομες ομιλίες τους ο Πρέσβης της Ελλάδος Χάρης Λαλάκος και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Γιώργος Αποστολάκης αναφέρθηκαν στη συνεργασία με το Transformer DC, στα νέα μουσεία και τους χώρους πολιτισμού της Αθήνας και στην καθιέρωση της ελληνικής πρωτεύουσας ως ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr