Τρέχων Άρθρο
Ο ρόλος της Επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων: Σχεδιασμός, συντονισμός, συνεργασία

Ο ρόλος της Επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων: Σχεδιασμός, συντονισμός, συνεργασία

[metaslider id=8500]

Θεματικό Σεμινάριο της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και του Club of Venice στην Αθήνα: «Ο ρόλος της Επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων: Σχεδιασμός, συντονισμός, συνεργασία»

Θεματικό σεμινάριο με τίτλο «Ο ρόλος της Επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων: Σχεδιασμός, συντονισμός, συνεργασία» που συνδιοργανώνεται από την Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και το Club of Venice, ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Κατά την έναρξη απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα και ο Vincenzo Le Voci, Γενικός Γραμματέας του Club of Venice.

«Είναι γεγονός ότι οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξ αιτίας ακραίων φυσικών και καιρικών φαινομένων με δυσμενείς συνέπειες, έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια. Μία από τις βασικές αιτίες είναι ασφαλώς και η κλιματική αλλαγή. Και δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά, τα παρατηρούμε να συμβαίνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός μάλλον πρωτόγνωρο μέχρι τώρα για τον ευρωπαϊκό βορρά, επιβεβαιώνουν ότι καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη. Και αυτό καθιστά ακόμη πιο επιτακτική και αναγκαία την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Συνεργασία που επεκτείνεται και στο επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και στην αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών στον επικοινωνιακό τομέα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κρέτσος.

Αναφερόμενος επίσης το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, επεσήμανε: «Η ελληνική κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, στάθηκε με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό απέναντι στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο φούρναρης της Κω που μοίραζε ψωμί στους πρόσφυγες και τιμήθηκε από την ΕΕ, οι γιαγιάδες της Συκαμιάς στη Λέσβο που τάισαν μικρά προσφυγόπουλα, είναι τα διαρκή σύμβολα αυτής της ανθρωπιστικής στάσης. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τις πολιτικές ένταξης των προσφύγων και μεταναστών και συγκεκριμένα, τη συμμετοχή των προσφυγοπαίδων στην εκπαίδευση, την πρόσβαση όλων στις δομές του εθνικού συστήματος υγείας, τα μέτρα εργασιακής τους ένταξης, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι έτσι ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και απομονώνονται τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας».

Από την πλευρά της, η κ. Παντιώρα τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «Η προστασία της ζωής των πολιτών αποτελεί το πρώτιστο καθήκον όλων μας στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Εμείς, ως Ειδική Γραμματεία σχεδιάζουμε οδικό χάρτη για τη σύνταξη ενός εθνικού επικοινωνιακού σχεδίου σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Βασικοί πυλώνες του νέου σχεδιασμού είναι η περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού των υφιστάμενων επικοινωνιακών δομών και η πλήρης αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας».
Η κ. Παντιώρα αναφερόμενη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα σημείωσε ότι οι διαστάσεις του υπερβαίνουν τα στενά όρια της χώρας και η διαχείρισή του δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές περιχαράκωσης που δυναμώνουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. «Χρειάζεται μιας ευρωπαϊκή πολιτική δίκαιης κατανομής της ευθύνης με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης», τόνισε.

Ο Γενικός Γραμματέας του Club of Venice, Vicenzo Le Voci, στην ομιλία του επεσήμανε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων προς όφελος των πολιτών.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 30 υψηλόβαθμα στελέχη επικοινωνίας των κρατών-μελών της ΕΕ καθώς και διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

Ο κύκλος του σεμιναρίου θα συνεχιστεί αύριο με επίσκεψη σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr