Τρέχων Άρθρο
Μέσα, Πόλις, Αγορά –Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην Ψηφιακή εποχή

Μέσα, Πόλις, Αγορά –Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην Ψηφιακή εποχή

Ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη τις εργασίες του, το διεθνές συνέδριο με τίτλο  «Media, Polis, Agora – Journalism & Communication in the DigitalEra» («Μέσα, Πόλις, Αγορά – Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην Ψηφιακή Εποχή»). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Advanced MediaInstitute, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), το Εργαστήριο Σπουδών και Εφαρμοσμένων Ερευνών (Laboratoire d’ Études et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales) του Université Toulouse III – PaulSabatier και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης από τις 27 ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του διεπιστημονικού αυτού συνεδρίου είναι η συνάντηση ερευνητών και επαγγελματιών από διαφορετικά πεδία – μεταξύ αυτών, οι δημοσιογραφικές σπουδές, οι σπουδές στα Μέσα και την επικοινωνία, η πολιτική επικοινωνία, η κοινωνιολογία,  οι κριτικές σπουδές, οι σπουδές πολιτικής και διακυβέρνησης, οι τεχνολογικές και οι πολιτισμικές σπουδές – ώστε να συζητηθεί η δυναμική και διαρκώς σημαντική διάδραση της πολιτικής (Πόλις), της δημοσιογραφίας και επικοινωνίας (Μέσα) και της δημόσιας σφαίρας (Αγορά). Στο συνέδριο θα συζητηθούν επίσης οι προκλήσεις που κομίζουν στα τρία αυτά πεδία (Πόλις, Μέσα, Αγορά) οι εξελίξεις στην ψηφιακή δημοσιογραφία, την ψηφιακή  ηθική και τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, στον διαμεσολαβημένο δημόσιο λόγο, στα νέα Μέσα και στάσεις, καθώς και στη διαμεσολαβημένη πολιτική και δημόσια δράση με τη συμμετοχή των πολιτών. Είναι ευπρόσδεκτες θεωρητικές, μεθοδολογικές και εμπειρικές μελέτες, μελέτες περιπτώσεων και συγκριτικές εργασίες απ’ όλον τον κόσμο.

Κεντρικές ομιλήτριες είναι τρεις “κυρίες των μήντια” από το διεθνή χώρο, η Σάρα Ρόμπερτς, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η Σαρμίνι Περιές, από το αμερικανικό The Real News Network και η Ευγενία Σιαπέρα από το Dublin City University της Ιρλανδίας.

Την έναρξη του συνεδρίου θα χαιρετήσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr