Τρέχων Άρθρο
Λ. Κρέτσος: “Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας”

Λ. Κρέτσος: “Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας”

Επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην ετήσια έκθεση Focus 2018 “The Meeting Place for International Productions” που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο Business Design Centre.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, ο υφυπουργός, που συζήτησε με πολλούς από τους εκθέτες, δήλωσε: «Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Πέρσι η συμμετοχή μας στην έκθεση Focus, ήταν διερευνητική. Φέτος η ελληνική παρουσία είναι σαφώς πιο δυναμική και του χρόνου θα είναι ακόμη περισσότερο». 

Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε, επίσης, με τους διοργανωτές της έκθεσης, εκπροσώπους του Film London, του ScreenDaily και του The Location Guide  με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Στις δε συνομιλίες του με εκπροσώπους του British Film Institute έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των videogames, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, που προσφέρει επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση παραγωγών βιντεοπαιχνιδιών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο υφυπουργός συναντήθηκε με την επικεφαλής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής του BBC Studios, Natasha Hussain. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα νέα επενδυτικά κίνητρα για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας του BBC με την ΕΡΤ. Ιδιαίτερα για τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας ο υφυπουργός συνομίλησε εκτενώς με τον επικεφαλής του R&D Department του BBC, Andy Conroy.

Το πρόγραμμα του υφυπουργού περιελάμβανε και επίσημη επίσκεψη στην έκθεση του Victoria & Albert Museum με τίτλο Videogames: Design/Play/Disrupt. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία αναδεικνύει τις πολιτικές, πολιτισμικές και κοινωνικές προεκτάσεις των ψηφιακών παιχνιδιών, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης και προγραμματισμού όσο και από πλευράς σχεδιασμού και αισθητικής. Τον υφυπουργό ξενάγησαν στους εντυπωσιακούς χώρους της έκθεσης οι επιμελητές της έκθεσης Marie Foulston και Kristian Volsing.

Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο υφυπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη διεθνών εταιρειών παραγωγής και διανομής, όπως η MoMedia, η Fremantle, η A + E και η Red Arrows Studios.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr