Τρέχων Άρθρο
Κάιρο – Εορτασμός της εθνικής επετείου
Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο Μιχάλης Διάμεσης εκφωνεί χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην πρεσβευτική κατοικία.

Κάιρο – Εορτασμός της εθνικής επετείου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην Αίγυπτο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, η παρέλαση των μαθητών των ελληνικών σχολείων στον προαύλιο χώρο των εκπαιδευτηρίων στην Ηλιούπολη και η δεξίωση που παρέθεσε στο ιστορικό κτήριο της πρεσβευτικής κατοικίας ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο, κ. Μιχάλης Διάμεσης, παρουσία πλήθους Ελλήνων παροίκων, Αιγυπτίων αξιωματούχων και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Καΐρου συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και προβολή των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου στα αιγυπτιακά ΜΜΕ. Τα τοπικά μέσα στις αναφορές τους εστίασαν ιδιαίτερα στην ομιλία του Έλληνα Πρέσβη στην πρεσβευτική κατοικία και ειδικότερα στις αναφορές που έκανε στην ενίσχυση της ελληνοαιγυπτιακής συνεργασίας τα τελευταία χρόνια, στην κοινή προτεραιότητα των δύο χωρών για ενίσχυση της σταθερότητας σε περιφερειακό επίπεδο, στη διεξαγωγή στην Κρήτη, εντός του έτους, της έκτης συνόδου κορυφής στο πλαίσιο της διαδικασίας τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, στην ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά και στη διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

Αφιερώματα στην Ελλάδα, τις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου δημοσίευσαν οι εφημερίδες Egyptian Gazzette και Al Siyassa Al Masriya (με χαιρετισμό του Πρέσβη της Ελλάδος κ. Μιχάλη Διάμεση και κείμενο του Προϊσταμένου του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Καΐρου κ. Χρήστου Αποστολόπουλου), ενώ το δεύτερο κανάλι της αιγυπτιακής κρατικής τηλεόρασης μετέδωσε στις 21 Απριλίου 2018 ημίωρο αφιέρωμα στην Ελλάδα, την εθνική επέτειο και τις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις, με τίτλο «Γέφυρες: Ελλάδα-Αίγυπτος».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr