Τρέχων Άρθρο
Έντονο ενδιαφέρον από τους κολοσσούς του Χόλιγουντ για γυρίσματα στην Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον από τους κολοσσούς του Χόλιγουντ για γυρίσματα στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος, πραγματοποίησε, από 20 έως 25 Ιανουαρίου επίσκεψη στο Λος Άντζελες με σκοπό την προώθηση της Ελλάδας ως κινηματογραφικού προορισμού, σε συνέχεια και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που καθιστούν τη χώρα μας έναν από τους φιλικότερους και ελκυστικότερους τόπους για το γύρισμα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε με υψηλά στελέχη των μεγαλύτερων αμερικάνικων εταιριών παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου, στα οποία παρουσίασε αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει, πλέον, η Ελλάδα ως κινηματογραφικός προορισμός μετά και τη θεσμοθέτηση των ποικίλων κινήτρων παραγωγής (cash rebate, φορολογικά κίνητρα, κίνητρα αναπτυξιακού νόμου). Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με τη Netflix, την Amazon, την Paramount, την Universal Pictures και την ΗΒΟ. Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης, οργανώθηκε εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, αλλά και άλλων σημαντικών εταιριών, όπως η Disney, η Warner Bros, η CBS, η FOX, η FX Networks, η Legendary, η A+E Networks, η Alcon Entertainment, η Cinespace Studios, η Showtime.

Ο κ. Κρέτσος με τον κ. Τζέιμς Γιαννόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Paramount Pictures.

Όλοι οι συνομιλητές εξέφρασαν πραγματικά έντονο ενδιαφέρον για τη νέα νομοθεσία και τα κίνητρα που δίνει η χώρα μας για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Τέλος, κ. Κρέτσος συναντήθηκε και με σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής ομογένειας. Ο υφυπουργός συνοδεύονταν από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες κ. Ευγενία Μπενιάτογλου και τον κ. Αλέξη Γεωργιάδη, προϊστάμενο διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΨΗΠΤΕ.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr