Τρέχων Άρθρο
Το ενδιαφέρον των Nu Boyana Film Studios για την Ελλάδα
Ενημέρωση των `Nu Boyana Film Studios` για το νέο θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των Nu Boyana Film Studios για την Ελλάδα

Η κα Αλεξάντρα Τζβέτκοβα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Δημιουργικού των κινηματογραφικών στούντιο Nu Boyana Film Studios, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, κατόπιν πρότασης του ΓΤΕ Σόφιας. Η κα Τζβέτκοβα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του  ΕΚΟΜΕ κ. Πάνο Κουάνη, τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κ. Βασίλη Κοσμόπουλο και στελέχη της ΓΓΕΕ και του ΕΚΟΜΕ.

Η κα Τζβέτκοβα ενημερώθηκε για το νέο θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος ως προορισμού παραγωγής ξένων κινηματογραφικών ταινιών και σειρών. 

Η κα Τζβέτκοβα υπογράμμισε την πρόθεση των στούντιο για την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, αλλά και για την πραγματοποίηση συνεργασιών στη Βαλκανική όσον αφορά συμπαραγωγές, ανταλλαγή συνεργείων και υπηρεσιών κλπ.

Τα τελευταία 12 χρόνια, τα Nu Boyana Film Studios έχουν αναλάβει πάνω από 300 διεθνείς παραγωγές, ανάμεσά τους το Loving Pablo, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ αλλά και παλιότερες μεγάλες επιτυχίες όπως η Μαύρη Ντάλια («Black Dahlia») και οι 300 («300: Rise of an Empire»).

Στη φωτογραφία από αριστερά:
Βασίλης Κοσμόπουλος, Διευθυντής Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Αλεξάντρα Τζβέτκοβα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Δημιουργικού των κινηματογραφικών στούντιο Nu Boyana Film Studios, Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  ΕΚΟΜΕ, Αλέξης Γεωργιάδης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Επικοινωνίας της ΓΓΕΕ

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr