Τρέχων Άρθρο
Δήλωση για τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τις ανατιμήσεις

Δήλωση για τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τις ανατιμήσεις

 

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, για τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τις ανατιμήσεις:

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία.

Οι αγρότες ξέρουν ότι, μόνο το τελευταίο διάστημα, η Κυβέρνησή μας μείωσε τον ΦΠΑ των ζωοτροφών στο 6%, επιστρέφει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για νέους αγρότες και για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά και συνεργατικά σχήματα, τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα απολαμβάνουν υψηλές τιμές. 

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια (έως σήμερα 620 εκ. ευρώ). Επίσης, δημιουργήσαμε ήδη 170.000 περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με το 2019 και αυξάνουμε για δεύτερη φορά τον κατώτατο μισθό μέσα στο 2022. 

Σήμερα, η ΕΕ ανακοίνωσε επισήμως πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, από φέτος έως και το 2023. Αμήχανος μπροστά σε όλες αυτές και πολλές περισσότερες επιτυχίες που έρχονται, δέσμιος της άγνοιας του ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την πραγματικότητα, ούτε να προτείνει κάτι. Για αυτό και επιδίδεται σε εμπόριο φόβου.

Όπως και για τη διαχείριση της πανδημίας, έτσι και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων θα του επαναλάβουμε ότι ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από ένα τόνο θεωρίας».

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr