Τρέχων Άρθρο
Βιέννη – Συναυλία για τα θύματα των πυρκαγιών
Άποψη της σκηνής κατά τη συναυλία υπέρ των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές.

Βιέννη – Συναυλία για τα θύματα των πυρκαγιών

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο LaWie στη Landstraßer Hauptstraße της Βιέννης, υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αυστρία, συναυλία ελληνικού τραγουδιού υπέρ των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η συναυλία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της λέσχης Lions της περιοχής του Stadtpark στη Βιέννη.

Η συναυλία διήρκεσε δυο ώρες και παρουσιάστηκαν από την ορχήστρα, η οποία αποτελείτο από τους Όλγα Καίσαρη (τραγούδι), Aleksandar Pandilovski (πιάνο) και Νικόλαο Αθανασόπουλο (μπουζούκι), γνωστές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναγνώσθηκαν, επίσης, από τους Έλενα Στρουμπάκη και Franz Richard Reiter, συγκινητικά αποσπάσματα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Mauthausen.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε επικοινωνιακά από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης, αναγγέλθηκε με σχετικό άρθρο στην ομογενειακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Hephaestus Wien και στο λογαριασμό του ORF στο Facebook και την παρακολούθησαν πολλοί Αυστριακοί. Παρευρέθη, επίσης, σε αυτήν ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, κ. Αρσενίου, ο πατέρας Wolfgang Nikolaus Rappert. Από τις εισπράξεις της συναυλίας και σχετικές επί τόπου δωρεές συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν υπέρ του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, που καταστράφηκε ολοσχερώς στην πρόσφατη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr