Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – Ο βαλκανικός “Πλούτος”

Βελιγράδι – Ο βαλκανικός “Πλούτος”

Με ιδιαίτερα θερμές κριτικές υποδέχτηκε ο σερβικός τύπος την συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας και του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Novosti, σε εκτενές άρθρο με τίτλο «Κανείς δεν χόρτασε τα χρήματα», αναφέρθηκε στο ανέβασμα της παράστασης «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Η πρεμιέρα έγινε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 13 Ιουλίου. Η Novosti φιλοξένησε δηλώσεις του σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη συνεργαστεί αρκετές φορές με τα θέατρα της Ελλάδας στο παρελθόν: «η παράσταση αποτελεί ελληνο-σερβική παραγωγή και στην πραγματικότητα, είναι ένας βαλκανικός “Πλούτος’’». Υποστήριξε, επίσης, ότι «πρόκειται για αιώνιο έργο, λόγω του θέματός του, καθώς πλούσιοι και φτωχοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντοτε». «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει σκηνοθέτης, ηθοποιός, κανείς από τον καλλιτεχνικό κόσμο, για τον οποίον η πρεμιέρα στην Επίδαυρο δεν θα ήταν κάτι εξαιρετικό», ανέφερε ο  Μιλιβόγεβιτς.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις στη χώρα μα, μέχρι να καταλήξει τον Σεπτέμβριο στο Εθνικό Θέατρο στο Βελιγράδι, στο φετινό φεστιβάλ BITEF.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr