Τρέχων Άρθρο
Τα Emile Awards έρχονται στην Αθήνα

Τα Emile Awards έρχονται στην Αθήνα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στηρίζει την ΑΣΙΦΑ Hellas και την ελληνική αποστολή στο μεγαλύτερο παγκοσμίως φεστιβάλ/έκθεση της τέχνης της εμψύχωσης (animation), η οποία πραγματοποιείται στο Annecy της Γαλλίας (11-16 Ιουνίου). Η ελληνική συμμετοχή είναι φέτος ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσιάζοντας 16 έργα σε διάφορες κατηγορίες.

Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα ευρωπαϊκά βραβεία animation, Emile Awards, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και αποφασίστηκε ότι η επίσημη τελετή για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η τελετή, που πέρσι είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, είναι προγραμματισμένη για τις 7 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, ο ΓΓΕΕ Λευτέρης Κρέτσος τόνισε την «ιδιαίτερη σημασία ενδυνάμωσης των ευρωπαίων δημιουργών στον ευρύτερο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής, τόσο για οικονομικούς όσο και κυρίως για και πολιτιστικούς και πολιτικούς λόγους δεδομένης της κυριαρχίας των αμερικανικών και ασιατικών μεγαθηρίων του διαδικτύου στον τομέα της παραγωγής και διανομής οπτικοακουστικού περιεχομένου».

Ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων δήλωσε ότι «η ενωτική προσπάθεια της κοινότητας του ελληνικού animation φέρνει πλέον χειροπιαστούς καρπούς. Η στήριξη της Πολιτείας στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύτιμη».

Δείτε επίσης τη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της αποστολής στη Γαλλία.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr