Τρέχων Άρθρο
Συνεργασία Ελλάδας και Κουβέιτ στα ΜΜΕ και τις οπτικοακουστικές παραγωγές

Συνεργασία Ελλάδας και Κουβέιτ στα ΜΜΕ και τις οπτικοακουστικές παραγωγές

[metaslider id=8361]

Συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης στους τομείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των οπτικοακουστικών παραγωγών υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδος και του Κουβέιτ, στο πλαίσιο της 1ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κουβέιτ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 13-15 Μαρτίου 2019.  

Την συμφωνία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης υπέγραψε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος και για την κυβέρνηση του Κουβέιτ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ναΐφ Αλ Χαζράφ.

Στην συμφωνία προβλέπεται ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των ΜΜΕ και της οπτικοακουστικής παραγωγής, επισκέψεις επαγγελματιών από τους εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και των Πρακτορείων ειδήσεων, των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων των δυο χωρών.  

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παραγωγής και των οπτικοακουστικών έργων (κινηματογράφος, τηλεοπτικές σειρές, κινούμενα σχέδια και βιντεοπαιχνίδια), λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη νομοθεσία και τα οικονομικά κίνητρα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 1ης ΜΔΕ Ελλάδας-Κουβέιτ, η αντιπροσωπεία του Υ.Ψη.Π.Τ.Ε. με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Φλωρεντή, παρουσίασε τους άξονες δραστηριότητας του Υπουργείου και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ψηφιακής πολιτικής και το χώρο του διαστήματος.  

Οι κκ. Κρέτσος και Αλ Χαζράφ τόνισαν  το θετικό αποτύπωμα που αφήνει η συνεργασία στους τομείς των ΜΜΕ και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες τους για στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr