Τρέχων Άρθρο
Στ. Πέτσας στον “ΣΚΑΪ”: “Ο κ. Τσίπρας φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%”

Στ. Πέτσας στον “ΣΚΑΪ”: “Ο κ. Τσίπρας φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%”

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον «ΣΚΑΪ 100,3» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βολεύονται στο κοστούμι ενός κόμματος του 30%, προτιμούν μια στενή παρέα συγγενών και φίλων και νιώθουν πολύ πιο άνετα να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εμείς θέλουμε μία αντιπολίτευση η οποία να είναι εποικοδομητική, όπως -φαντάζομαι- θέλουν και όλοι οι Έλληνες πολίτες
Ένα από τα βασικά ζητήματα, για τα οποία μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, ήταν το λεγόμενο «άσυλο» των Πανεπιστημίων, δηλαδή η δέσμευσή μας να καταργηθεί το άσυλο ανομίας και να αποκατασταθεί στην πραγματική του έννοια, που αφορά στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αυτό πλέον είναι νόμος του Κράτους. Η Αστυνομία έχει, όπως σε κάθε δημόσιο χώρο, έτσι και στα Πανεπιστήμια, τη δυνατότητα να επεμβαίνει όταν βλέπει μια παραβατική συμπεριφορά. Και αυτό είναι κάτι βασικό από το οποίο δεν θα υποχωρήσουμε.
Είναι απολύτως σαφές ότι έχουμε βασική προτεραιότητα την ασφάλεια σε όλους τους χώρους και δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπάρχουν άβατα είτε σε περιοχές είτε σε χώρους όπως τα Πανεπιστήμια. Αυτό ισχύει για όλους. Από εκεί και πέρα, όποιος επιδιώκει να έχει μικροπολιτικά οφέλη, νομίζω ότι θα έχει πολύ μεγάλη πολιτική ζημία, γιατί η κοινωνία ήδη έχει γυρίσει σελίδα, τους έχει ξεπεράσει η ιστορία. Αυτό που ζητά η κοινωνία είναι τα Πανεπιστήμια να είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και Παιδείας, αλλά όχι παραβατικότητας με μολότοφ, κουκουλοφόρους και λαθρεμπόριο.
Πιστεύουμε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας, που θεσπίζει αυστηρότερες ποινές για αδικήματα, όπως η χρήση μολότοφ, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι να μη μείνουμε στις ποινές, αλλά στο γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι ελεύθερα από ισχνές μειοψηφίες, που επιβάλλουν την άποψή τους. Και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Γι’ αυτό χρειάζεται η συνδρομή όλων, δηλαδή του προσωπικού που εργάζεται στα Πανεπιστήμια, των αρχών των Πανεπιστημίων, των καθηγητών και των ίδιων των φοιτητών.
Για Novartis
Από όσα είπε, ο κ. Φρουζής φάνηκε ποιοι ήταν αυτοί που φοβόντουσαν να τον αφήσουν να καταθέσει. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες η συνέχιση της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Αλλά φαίνεται εδώ, από τα πρώτα στοιχεία που βγαίνουν προς τα έξω, ότι μιλάμε για ένα κύκλωμα που χρησιμοποιούσε είτε δημοσιεύματα είτε άλλους μηχανισμούς δημοσιότητας, ώστε να προσελκύει ή να προκαλεί το ενδιαφέρον λειτουργών της Δικαιοσύνης, για να ασκείται μία πίεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα, να τα οδηγήσουν σε συγκεκριμένες καταθέσεις. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Περιμένουμε την Προκαταρκτική Επιτροπή ανεπηρέαστα να συνεχίσει την εξέταση και να καταλήξει σε πόρισμα για όλα αυτά. 
Όταν περιγράφονται δημοσιεύματα που προκαλούν εισαγγελικές παραγγελίες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι το προκαλεί αυτό, κάποιο κύκλωμα το προκαλεί αυτό. Περιμένουμε να δούμε το πόρισμα.
Για οικονομία
Η μεσαία τάξη είναι αυτή που στήριξε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στον τόπο, τη μείωση φόρων, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και την προσέλκυση επενδύσεων που φέρνουν δουλειές, δηλαδή, το βασικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Έχουμε ήδη τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, κατά μέσο όρο. Έχουμε ένα ολόκληρο πλέγμα κινήτρων για την αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας, από την αναστολή του Φ.Π.Α. στις οικοδομές μετά το 2006, μέχρι την παροχή κινήτρων για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση. Όλα αυτά φέρνουν αύξηση στην αξία της ακίνητης περιουσίας, που είναι, σε μεγάλο βαθμό, στα χέρια της μεσαίας τάξης. Ένα άλλο στοιχείο που αναβαθμίζει το εισόδημα της μεσαίας τάξης, είναι η οικονομική ανάπτυξη, η οποία επιταχύνεται και το 2019 και το 2020. Ακόμη και με βάση τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έχουν διεθνείς Οργανισμοί, είναι αρκετά πιο ισχυρός ο ρυθμός ανάπτυξης το 2020 από το 2019 και πρώτοι επωφελούνται η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης, που είναι κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για μεταναστευτικό
Είμαστε λίγες ημέρες μακριά από την ανακοίνωση του ενός  από τους τέσσερις βραχίονες, που αφορούν την πολιτική μας, το σχέδιό μας για το Μεταναστευτικό. Θυμίζω ότι ο πρώτος είναι η φύλαξη των συνόρων, δεύτερος η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου,  τρίτος οι επιστροφές και τέταρτος οι κλειστές δομές. Είμαστε στη φάση χωροθέτησης των κλειστών δομών. Είμαστε σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς βουλευτές και τους τοπικούς φορείς, ώστε αφενός να υπάρξει η καλύτερη δυνατή χωροθέτηση και αφετέρου να δούμε τι ανάγκες σε υποδομές ή άλλου τύπου στήριξη που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες για να ανταπεξέλθουμε και σε αυτό το βάρος. Και επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι μια από τις πτυχές της πολιτικής με τις άλλες να ξεδιπλώνονται. Όπως είδατε λίγες ημέρες πριν, ψηφίστηκε ο Νόμος για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση και της άλλης πτυχής, που είναι οι επιστροφές.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr