Τρέχων Άρθρο
Στ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ : “Έκπτωση φόρου έως 40% σε δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών”

Στ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ : “Έκπτωση φόρου έως 40% σε δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών”

Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% θα έχουν οι πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, διευκρίνισε, η έκπτωση αυτή δύναται να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στόχος της κυβέρνησης είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.

«Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4% αυτού.» είπε.

«Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», τόνισε η υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

Για Πομπέο και Τουρκία

Ξεκάθαρη τοποθέτηση χαρακτήρισε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την χθεσινή τοποθέτηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η χώρα μας, σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ένα ελληνικό νησί.

Η ερώτηση ήταν αν γίνει κάτι ανάλογο όχι ότι θα γίνουν νέα Ιμια ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας για να διευκρινίσει εν συνεχεία ότι η τοποθέτηση ήταν ξεκάθαρη και έρχεται να συμπληρωθεί στο Παζλ που έχουμε πει, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και όχι προκλητικές ενέργειες.

Αν κάποιος έχει στο μυαλό του να επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι σαν να μου λέτε ότι δεν υπάρχει σχέδιο, πρόσθεσε.

Ο κ. Πομπέο δήλωσε «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους.

Σε ότι αφορά την δήλωση του Μαικ Πομπέο για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι είναι συνεχεία των προσπαθειών της κυβέρνησης  που γίνονται το τελευταίο διάστημα με διεθνοποίηση του ζητήματος.

Όπως τόνισε φαίνεται πως υπάρχουν ανοικτά αυτιά στην Ευρώπη και παγκοσμίως και έρχονται να στηρίξουν την ελληνική θέση.

Μάλιστα εκτίμησε ότι η καλλιέργεια των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τελευταίως, έφερε μια πολύ σημαντική στήριξη όσον αφορά την αναβάθμιση της χώρας μας η οποία έρχεται να παίξει τον ρόλο που της αξίζει.

Μάλιστα διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ αυτό που λέει και δημόσια, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Κάλεσε δηλαδή για τοποθέτηση που θα βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα, γεγονός που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και των ΗΠΑ.

Αναμένουμε από την Τουρκία μετά και στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν τις προκλήσεις στην Κύπρο και παράλληλα να μειωθούν οι μεταναστευτικές προσφυγικές ροές.

Ασφαλιστικό

Στην δέσμευση πως θα διορθωθούν όλες οι αδικίες στο ασφαλιστικό εφόσον η κυβέρνηση μελετήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ δήλωσε προέβη παράλληλα ο κος Πέτσας.

Πρέπει να πάμε σε σταδιακή αύξηση συντάξεων σε όσους δούλεψαν 30 και 40 χρόνια και η ανταποδοτικότητα είναι χαμηλή εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: skai.gr

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr