Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώκαι Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά

Για τις εκλογές και τη σημασία της ψήφου της 21ης Μαΐου

Η πραγματικότητα είναι ότι, παρά τον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων, η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα. Θα ξεχάσουν ποτέ οι επιχειρηματίες ότι όταν ήταν κλειστά τα μαγαζιά τους το Κράτος τους πλήρωνε τα ενοίκια; Θα ξεχάσουν ποτέ οι συνταξιούχοι ότι μετά από τόσα χρόνια πήραν αύξηση 7,75%; Θα ξεχάσει κανείς από αυτούς τους 300.000 νέους ανθρώπους που χρόνια μαράζωναν στην ανεργία, χωρίς κανένα εισόδημα αν δεν είχαν επίδομα, ότι τώρα έχουν κανονικό μισθό και έχουν ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία; Θα ξεχάσουν οι γονείς ότι τα παιδιά τους στα σχολεία, στα 36.000 τμήματα σε όλη τη χώρα, που το τελευταίο διάστημα γίνεται η εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων, ότι περνάμε από την εποχή του μαυροπίνακα στην εποχή της νέας τεχνολογίας; Θα ξεχάσουν οι ακρίτες μας στα νησιά, στον Έβρο, οι άνθρωποι στην περιφερειακή Ελλάδα ότι μαζεύτηκε αυτό το μαύρο χάλι στο μεταναστευτικό; Πάνω σε αυτά και σε οτιδήποτε άλλο θέλουν τα υπόλοιπα κόμματα και η Αξιωματική Αντιπολίτευση είμαστε εδώ για τη σύγκριση και κυρίως για την προοπτική της επόμενης ημέρας, η οποία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να βασίζεται στο τεκμήριο του «τι έκανες εσύ όταν είχες κυβερνήσει».

Η μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι κατατεθειμένη στον δημόσιο διάλογο είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μην μπερδεύεται ο κόσμος, μην πιστεύει ότι θα έχει και άλλες ευκαιρίες να ψηφίσει, αν την Κυριακή στις 21 Μαΐου βρει κάτι άλλο να κάνει, από το πάει να δηλώσει τη βούλησή του για το πώς θέλει να κυβερνηθεί. Αυτή είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Και αυτή την ώρα, από όλα όσα βλέπουμε, η μοναδική καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτή, μιας ισχυρής αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όλα τα υπόλοιπα αυτοαναιρούνται από τα λεγόμενα εκείνων που υποτίθεται ότι θα συγκροτούσαν αυτό το σχήμα «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Πάμε να πάρουμε μια ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ένα καθοριστικό εκλογικό αποτέλεσμα, που από μόνο του θα προδιαγράψει τις εξελίξεις την επόμενη μέρα. Μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό τέτοιο που δεν θα αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το ποια είναι η επιλογή των πολιτών για το ποιος θέλουν να κυβερνήσει τον τόπο και που σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει στη χώρα μια σταθερή αυτοδύναμη Κυβέρνηση με ενιαίο λόγο έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.  Δεν υπάρχει καμία άλλη βιώσιμη κυβερνητική πρόταση. Τα βλέπει, τα αντιλαμβάνεται ο πολίτης αυτά που οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί λένε.

Ο Πρωθυπουργός -όπως έχει πολλές φορές πει-  σε κάθε διάλογο που βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, που είναι διαδραστικός, που δεν είναι παράλληλοι μονόλογοι  που βασίζεται σε αληθινά δεδομένα και μπορεί ο ένας να ρωτά τον άλλον ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτός σε αυτού του είδους τις προκλήσεις και τις συζητήσεις. Περιμένουμε να δούμε αν και η ανταπόκριση από την άλλη πλευρά θα είναι τέτοια. Πρέπει να ακούσουμε τους πολιτικούς αρχηγούς και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων αλλά και των υπολοίπων να συζητούν πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, που είδαμε να επηρεάζουν και να αλλάζουν τη ζωή μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο – Μνημείο θράσους και ψέματος η εργαλειοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορία του νερού είναι ένα πάρα πολύ αποκαλυπτικό χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική. Αποτελεί μνημείο θράσους και ψέματος. Μνημείο θράσους γιατί: Ποιος έδωσε στο Υπερταμείο την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ για 99 χρόνια; Ποιος ψήφισε να πάνε για 99 χρόνια οι φορείς αυτοί που συνδέονται με το νερό στο Υπερταμείο; Ήταν προϊόν της «περήφανης διαπραγμάτευσης». Μνημείο ψεύδους γιατί: Γιατί ο Υπουργός, όλα τα κυβερνητικά στελέχη σε όλους τους τόνους, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο. Το νερό είναι ουσιαστικά ένα ζήτημα, το οποίο προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν για να παίξουν με τις ανησυχίες και τις ευαισθησίες του κόσμου, όπως έκαναν και με άλλες περιπτώσεις, τα δάνεια κ.α.. Όλο αυτό συμβαίνει διότι η σύγκριση στην πραγματικότητα συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πεδίο, παρά τις δυσκολίες, τις αστοχίες, παρά τα όσα θα έπρεπε να αλλάξουμε πιο γρήγορα. Για αυτό επιχειρούν να μεταφέρουν τη σύγκριση σε ένα εικονικό πολιτικό σύμπαν είτε με τοξικότητα, σκανδαλολογία, λασπολογία, «πολακισμό», είτε με θέματα, τα οποία είναι απολύτως ψεύτικα. Συντρίβονται στην πραγματικότητα και επιχειρούν να μεταφέρουν τη σύγκριση σε ένα εικονικό πολιτικό σύμπαν. Όμως η πραγματικότητα είναι εδώ, αμάχητη, οι πολίτες βίωσαν από εμπειρία τη σκληρή προσπάθεια που έγινε αυτά τα τέσσερα χρόνια και ξέρουν ότι σε έναν κόσμο που η αστάθεια συνεχίζεται, που ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης είναι εδώ, που έχουμε απέναντί μας έναν γείτονα ανήσυχο, απρόβλεπτο, που ο πληθωρισμός διαρκεί, το τιμόνι της χώρας πρέπει να είναι στα χέρια ανθρώπων που γνωρίζουν, ενός Πρωθυπουργού που απέδειξε ότι τιμά και τηρεί τις υποσχέσεις του για να εξασφαλίσει την προοπτική και το μέλλον, την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, του αύριο.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr