Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη»(2/9/22)

Σημεία συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη»(2/9/22)

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώκαι Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου,στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και τον δημοσιογράφο, Στέφανο Διαμαντόπουλο

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, της Μακεδονίας μας, είναι ότι υλοποιείται ο μεγαλύτερος σχεδιασμός έργων για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα συνολικότερα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Μιλάμε για πάνω από 30 έργα σε διάφορους άξονες προτεραιοτήτων και πρωτοβουλιών, που όλα θα υλοποιηθούν ανεξαρτήτως των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας. Ο Πρωθυπουργός, χθες, είχε μια πολύ εκτεταμένη και πολύ παραγωγική συζήτηση με φορείς της Θεσσαλονίκης, εμπορικούς, οικονομικούς, επιστημονικούς. Αναφέρθηκε στη δήλωσή του και σε συγκεκριμένα κομμάτια εμβληματικών έργων που θα αλλάξουν την όψη της Θεσσαλονίκης και που βελτιώνουν το επίπεδο ποιότητας της ζωής των πολιτών. Η βασική παρατήρηση είναι πως ό,τι χρειαστεί να γίνει για να υλοποιηθεί αυτός ο πολύ σημαντικός σχεδιασμός για τη Θεσσαλονίκη, με ορίζοντα το 2030 για την ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουμε, θα γίνει.

Για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Νομίζω είναι σαφές πως ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και η Κυβέρνηση έχουν την ίδια οπτική και προσέγγιση γύρω από το ζήτημα των επισυνδέσεων. Συμφωνούμε όλοι στο ότι αυτό ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί, παρά το γεγονός ότι η νομιμότητά του δεν αμφισβητείται. Όλος ο πολιτικός κόσμος θέλει να μην μείνει καμία σκιά πάνω στην υπόθεση αυτή – πρώτη η Κυβέρνηση το είπε αυτό – και αναζητούμε μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες όλους εκείνους τους τρόπους που θα δώσουν απαντήσεις στο τι ακριβώς συνέβη και θα διορθώσουν και μια σειρά από διαχρονικές παθογένειες και αδυναμίες του συστήματος.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και των θεσμικών οργάνων στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, η Κυβέρνηση αυτό που έχει να κάνει, είναι να συνδράμει στη διαδικασία, έτσι όπως θεσμικά εξελίσσεται, χωρίς ακρότητες, χωρίς υπερβολές και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των ζητημάτων αυτών. Θεσμικά, σοβαρά, καθαρά, να μην μείνει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή και κυρίως να βρεθούν τρόποι θεσμικής θωράκισης του όλου πλαισίου.

Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας

Όπως έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα, οι παρεμβάσεις και τα μέτρα της Κυβέρνησης έχουν δύο χαρακτηριστικά. Πρώτα απ’ όλα, είναι παρεμβάσεις ουσιαστικές. Δηλαδή, ανακουφίζουν ουσιαστικά κυρίως εκείνους που έχουν ανάγκη και πάντοτε εξαντλούμε κάθε περιθώριο, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλη η ενίσχυση και πιο διευρυμένη η περίμετρος. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η άλλη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας στην εξίσωση, είναι να μην διαταράξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο Χειμώνα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακούμε, βλέπουμε, διαβάζουμε τις εκτιμήσεις και τους σχεδιασμούς όλων των ευρωπαϊκών κρατών, τις ανησυχίες όλων των ευρωπαίων ηγετών για τις κοινωνίες και τους λαούς τους. Χωρίς πανικό, χωρίς να παραδινόμαστε στα προβλήματα, αλλά και χωρίς κινήσεις που θα υπονομεύσουν την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας, είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από απόλυτη ενσυναίσθηση των δυσκολιών, των ανησυχιών, της αγωνίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και η κάθε κοινωνική ομάδα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ανάλογα και με τα εισοδηματικά της κριτήρια. Αυτό το δείξαμε από την πρώτη στιγμή σε όλες τις εξωγενείς κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Μην έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι όποιο περιθώριο υπάρχει, ό,τι δυνατότητα δημιουργεί η πολιτική μας, θα αξιοποιείται για να στεκόμαστε στο πλευρό του πολίτη. Θα γίνεται μέρισμα κοινωνικό για να ελαφρύνει, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, το αποτύπωμα και τις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας, η οποία μας ταλαιπωρεί όλους και η οποία προβάλλει ως μια ιδιαίτερη απειλή και για τον Χειμώνα που έρχεται.

Για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για κλείδωμα με τους S-300 αεροσκαφών της είναι εντελώς ψευδείς και ανυπόστατοι. Πρόκειται για καθαρή προπαγάνδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα οι γείτονές μας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι η αλήθεια είναι απολύτως γνωστή σε όλους, στους Συμμάχους μας, στο ΝΑΤΟ, στις Η.Π.Α., οπότε δεν έχει καμία τύχη ούτε αυτή η προσπάθεια να δημιουργήσουν σύγχυση και μέσω ψευδών ειδήσεων, fake news, να θεμελιώσουν επιχειρήματα που να εξυπηρετούν τους δικούς τους στόχους.

 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr