Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στο δελτίο ειδήσεων  του «Mega» (31/8/2021)

Σημεία συνέντευξης στο δελτίο ειδήσεων  του «Mega» (31/8/2021)

 

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου  στο δελτίο ειδήσεων  του «Mega» και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση που πλήττει στον πυρήνα της την πολιτική και τους θεσμούς της

Ήταν μια μέρα που επιβεβαιώθηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ο σκοπός, η φυσιογνωμία και οι τρόποι με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πολιτική. Μια αντιπολίτευση καταστροφική, που πλήττει στον πυρήνα της την πολιτική και τους θεσμούς της.

Ένα από τα συμπεράσματα που νομίζω ότι βγήκε μέσα από τη διαχείριση των τελευταίων πυρκαγιών, από την εικόνα που είχαμε, αλλά και από την οξύτητα της συζήτησης στη Βουλή, είναι ότι στην Πολιτική Προστασία, ανάμεσα στα υπόλοιπα, χρειαζόταν και ένα πρόσωπο που στα χαρακτηριστικά του, στα προσόντα του,  στην εμπειρία καλό θα ήταν να μην αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να μην σπαταλά χρόνο και ενέργεια για να απαντά σε κοκορομαχίες, σε κορώνες. Να μην αναγκάζεται να δίνει λόγο κάθε τρεις και λίγο για τις προθέσεις του, για τις επιλογές του και να αφοσιωθεί σε πολύ σημαντικά πράγματα όπως αυτά που πρέπει να κάνει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι δεν πρέπει να έρχεται κάθε Κυβέρνηση και να βάζει τον δικό της στη Πολιτική Προστασία. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν,  επέλεξε τον κ. Αποστολάκη γιατί ανάμεσα στα άλλα είχε και αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι μια προσωπικότητα που δεν προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, είχε κάνει και Υπουργός Εθνικής Αμύνης επί ΣΥΡΙΖΑ. Ένας άνθρωπος που θα μπορούσε, η τοποθέτησή του, να εξασφαλίσει τουλάχιστον την ανοχή της Αντιπολίτευσης. Ήταν μια ενωτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Αποστολάκης χθες το βράδυ απεδέχθη οριστικά την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση, αφού είχε προηγηθεί ένας κύκλος διαβούλευσης. Σήμερα το πρωί μετά την ανακοίνωση δεχόταν συγχαρητήρια. Ειδοποίησε και το Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί και θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του.

Το ουσιαστικό πολιτικό θέμα είναι ένα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε ούτε καν ανοχή στην επιλογή ενός προσώπου που δεν μπορούσε να κατηγορηθεί για δεσμούς ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον κ. Μητσοτάκη;

Αναδεικνύεται η φυσιογνωμία, ο σκοπός και τι πραγματικά νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε πολιτικής, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για την πολιτική προστασία με την ιδιαίτερη φόρτιση που έχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται να χρεώνει οτιδήποτε συμβαίνει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και εξέλιξης, στα πρόσωπα, στις επιλογές, στις πολιτικές, στο χαρακτήρα, στην οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και τίποτε άλλο.

Δεν μιλάμε για ένα Υπουργείο που έχει ένα έντονο πολιτικό πρόσημο στο οποίο μπορεί να υπάρχουν ουσιαστικές ιδεολογικές διαφορές, στο οποίο να έχεις διαφορετική αντίληψη για το πώς θα διαχειριστείς θέματα εργασιακά, οικονομικά, ανάπτυξης, παιδείας και να κατηγορείσαι ότι κάνεις πράγματα ή παίρνεις στελέχη τα οποία έχουν μεγάλες κοινωνικές αναφορές για να τραβήξεις ψήφους. Εδώ μιλάμε τομέα που άπτεται της προστασίας ανθρωπίνων ζωών, περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, που θα μπορούσε να υπάρχει μία συναίνεση.

Ο Αποστολάκης  δεν άντεξε το μπούλινγκ που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ο κ. Αποστολάκης δέχθηκε. Μετά βγήκε μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον έλεγε αποστάτη, του έλεγε ότι εξαγοράζεται. Ο άνθρωπος δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, έκανε πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μέσα σε δύο ώρες από αποστάτης και άνθρωπος που εξαγοράζεται, έγινε ικανός και έντιμος. Αλλά αυτό αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δική του σύγχυση. Από κει και πέρα, αυτό που αφορά εμάς είναι ότι η ταυτότητα, το πρόσημο, ο προσανατολισμός μας να επιδιώκουμε πρόσωπα που δεν θα αντιμετωπίζουν με καχυποψία οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες σε κρίσιμα πόστα, θα συνεχιστεί. Δεν σταματά.

Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα,  δεν άντεξε την πίεση και το μπούλινγκ που του άσκησε με αυτόν τον ακραίο τρόπο η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το μπούλινγκ του ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε στο να πειθαρχήσει σε αυτά και να αρνηθεί έναν ρόλο, ο οποίος νομίζω θα τον τιμούσε και τον ίδιο πολύ περισσότερο.

Για το χαρακτήρα του ανασχηματισμού

Ο Πρωθυπουργός όπως και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει στο παρελθόν, δείχνει ότι οι κινήσεις του είναι στοχευμένες, καλά ζυγισμένες, να μην δημιουργούν ασυνέχειες. Κάνει εκείνες τις αλλαγές, οι οποίες αλλού θα επιταχύνουν και αλλού θα αντιμετωπίσουν με επιτυχία ένα νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγεται στην πορεία. Οι συγκεκριμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αξιοποίησαν την εμπειρία των δύο χρόνων, αλλά και των τελευταίων γεγονότων έτσι όπως τα ζήσαμε και τα περιέγραψε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα.

Σε κρίσιμα κομμάτια, είναι σαφές μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, χρειαζόταν μια αναδιάταξη του δυναμικού για διάφορους λόγους. Και για πράγματα που μεσολάβησαν και για ένα κύκλο που έκλεισε αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση και διότι χρειάζονταν ενδεχομένως και στελέχη και άνθρωποι με άλλα χαρακτηριστικά, προκειμένου να εξακολουθούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, έτσι όπως διαμορφώνονται από το Φθινόπωρο και μετά, σε κρίσιμους τομείς και στην προστασία του πολίτη.

Ο Πρωθυπουργός κυβερνά ο ίδιος και δεν ζητά ούτε την άδεια, ούτε τις υποδείξεις, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανενός άλλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο ή έξω από αυτό για να διαμορφώσει την Κυβέρνησή του. Αυτό είναι σαφές, είναι καθαρό.

Ο κ. Αποστολάκης ήταν μια επιλογή η οποία θα μπορούσε να κερδίσει, την ανοχή ευρύτερα των πολιτικών δυνάμεων. Δεν συγκυβερνούμε, δεν έχουμε Οικουμενική Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία κυβερνά και ο Μητσοτάκης αποφασίζει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Οι αλλαγές που γίνονται στην Κυβέρνησή του, είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένα κομμάτια.

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε με ένα συγκεκριμένο σχήμα για μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Σε αυτή την επιμονή, δηλαδή στη λογική της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών ανθρώπων που θα συμβολίζουν συναίνεση και προσανατολισμό προς τα αύριο είμαστε σταθερά προσηλωμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άλλοι είναι προσηλωμένοι σταθερά στο παρελθόν, ακόμα και με τους όρους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να ερμηνεύουν την πραγματικότητα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr