Τρέχων Άρθρο
Eden από το ARTE, η πρώτη τηλεοπτική σειρά που εντάσσεται στον νέο νόμο
Αφίσα της πρωτοβουλίας Filming in Greece.

Eden από το ARTE, η πρώτη τηλεοπτική σειρά που εντάσσεται στον νέο νόμο

  • Ν. Παππάς: «Με τη στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο, αυξάνουμε τα έσοδα σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας, δημιουργούμε τη νέα εικόνα της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει και στα οπτικοακουστικά»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε σήμερα την πρώτη απόφαση υπαγωγής οπτικοακουστικού έργου στο επενδυτικό κίνητρο του νόμου 4487/2017, περί ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Η έγκριση αφορά στην τηλεοπτική σειρά «EDEN» (μίνι σειρά έξι επεισοδίων, γαλλογερμανικής παραγωγής), η οποία διαπραγματεύεται το προσφυγικό δράμα στη σημερινή Ευρώπη. Η προβολή της υπολογίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019 από το γνωστό γαλλογερμανικό κανάλι ARTE.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Η πρώτη απόφαση υπαγωγής τηλεοπτικής σειράς στο νέο πλαίσιο στήριξης της οπτικοακουστικής παραγωγής στη χώρα μας, επιβεβαιώνει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τόσο του ΕΚΟΜΕ όσο και του μηχανισμού υποδοχής αιτήσεων, όπως τον θέσαμε σε λειτουργία μερικές εβδομάδες πριν. Η αρχή έγινε. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, με βάση τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε. Με τη στήριξη της οπτικοακουστικής παραγωγής, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο, αυξάνουμε τα έσοδα σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας, δημιουργούμε τη νέα εικόνα της Ελλάδας και δίνουμε επιπλέον ώθηση στον Τουρισμό. Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει και στα οπτικοακουστικά».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr