Τρέχων Άρθρο
Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου: Athens Games Festival

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου: Athens Games Festival

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 12:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11, Καλλιθέα) στο πλαίσιο του δεύτερου Athens Games Festival (AGF ’18) που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι.

Στην συνέντευξη τύπου για το AGF ’18 θα χαιρετήσει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος και CEO ΕΚΟΜΕ κ. Πάνος Κουάνης ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών που συνέβαλλαν καθοριστικά στην διοργάνωση του. Στην παρουσίαση-συντονισμό θα βρίσκεται η κ. Ελίνα Ροϊνιώτη (υπεύθυνη διοργάνωσης του φεστιβάλ).

Η επιτυχής διοργάνωση του AGF 2017 έθεσε τις βάσεις, το 2018 οι στόχοι αναβαθμίζονται.
Η ανάδειξη του φεστιβάλ ως ένα επιχειρηματικό event που θα προβάλλει και θα προωθήσει το ελληνικό βιντεοπαιχνίδι. Ο προγραμματιστής-σχεδιαστής αντιμετωπίζεται ως δημιουργός περιεχομένου και ως επιχειρηματίας. Το παιχνίδι αποκτά την υπόσταση που του ταιριάζει, ως εκπαιδευτικό εργαλείο, ως πολιτιστικό προϊόν και ως μέσο προβολής μιας ολόκληρης κοινότητας δημιουργών. Στο AGF ’18 η Αθήνα γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόμβος καινοτόμου επιχειρηματικότητας κι αναδεικνύονται τα στοιχεία που κάνουν τη χώρα φιλική σε επενδύσεις τέτοιου τύπου.

Το Athens Games Festival 18 ανανεώνει την εικόνα του, με στοιχεία εμπνευσμένα από τον κόσμο της φαντασίας και συγκεκριμένα από τα Dungeons (μπουντρούμια). Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στους λαβυρίνθους και να συναντήσουν τον φετινό «οικοδεσπότη» του φεστιβάλ, τον αρχαιοελληνικό «Μινώταυρο-Αστέριον»

Δυο συνεδριακοί χώροι, game arena, πλήθος ομιλιών από επαγγελματίες του χώρου, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, εξειδικευμένα εργαστήρια, επιτραπέζια παιχνίδια, έκθεση από νέους ανεξάρτητους δημιουργούς βιντεοπαιχνιδιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι κάποιες μόνο από τις δράσεις και τους χώρους του φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό!

Το Athens Games Festival ‘18 διοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference και άλλους εταίρους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://athensgamesfestival.gr

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr