Τρέχων Άρθρο
Ολοκληρώθηκε το δεύτερο Athens Games Festival

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο Athens Games Festival

[metaslider id=”7493″]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Athens Games Festival, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με διεθνή δίκτυα όπως οι White Nights και το Nordic Game, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και άλλων εταίρων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, επισκέφθηκαν το φεστιβάλ ξεναγήθηκαν στους χώρους, συνομίλησαν με τους εκθέτες, ενώ δεν παρέλειψαν να δοκιμάσουν τα παιχνίδια.

Ο Υφυπουργός Λ. Κρέτσος εγκαινίασε το φεστιβάλ και δήλωσε «είμαστε πολύ χαρούμενοι καθότι η περσινή διοργάνωση αποτελούσε για εμάς περισσότερο ένα πείραμα, το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Φέτος είμαστε ακόμα πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα και ευχόμαστε να είναι για όλους μια υπέροχη εμπειρία».

Το Athens Games Festival, τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβειρα της Ινδίας κ. Shamma Jain και ο πρέσβης της Κύπρου κ. Κυριάκος Κενεβέζος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Έλληνες δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών.

Το AGF ’18 επισκέφθηκαν περισσότεροι από 5.000 φίλοι και επαγγελματίες των games. Συμμετείχαν 80 εταιρείες ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών, 40 ομιλητές από εταιρείες-κολοσσούς του εξωτερικού (Amazon, Supercell, Kickstarter, Ubisoft κα) καθώς και Έλληνες και ξένοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί.

Ο Mike Hines, developer evangelist της Amazon ο οποίος έδωσε για δεύτερη χρονιά το παρών, ανέφερε στον Υπουργό ότι η έκθεση είναι αισθητά βελτιωμένη, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν στο περσινό φεστιβάλ.

Μεγάλη συμμετοχή κατεγράφη στο Games Financing Forum στο οποίο παρουσιάστηκαν τα νέα χρηματoδοτικά εργαλεία Ελλάδας και Ευρώπης στον τομέα των Games, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα επιτραπέζια παιχνίδια, τοποθετημένα στην καρδιά του φεστιβάλ, όπου νέοι Έλληνες σχεδιαστές παρουσίασαν προϊόντα τα οποία δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους στην αγορά.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του φεστιβάλ, ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός ανάδειξης του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ταλέντου, Nordic Game Discovery Contest, ολοκληρώθηκε μέσα σε εορταστικό κλίμα. Νικητής αναδείχθηκε το ελληνικό studio Pixel Reing και το παιχνίδι Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries, τα μέλη του οποίου θα ταξιδέψουν στο Μάλμε της Σουηδίας ώστε να συμμετέχουν στους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2019.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού AGF People’s Choice Award, όπου κοινό, εκθέτες και ομιλητές ψήφισαν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Νικητές από ένα σύνολο 33 υποψηφίων, ήταν οι Κερκυραίοι Storyline Team και το παιχνίδι τους Crying is not enough.

Επισκέπτες, ομιλητές, προγραμματιστές, δημιουργοί και διοργανωτές έδωσαν ραντεβού με περισσότερες προσδοκίες και στόχους για το Athens Games Festival 2019.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr