Τρέχων Άρθρο
ΠΑΡΙΣΙ – Τα ταφικά έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα

ΠΑΡΙΣΙ – Τα ταφικά έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2018, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι, διάλεξη της Γαλλίδας ελληνίστριας Vincianne Pirenne-Delforge, με τίτλο: «Νόμοι των θεών, νόμοι των ανθρώπων; Κάποιες σκέψεις για τις τιμές που απέδιδαν στους νεκρούς τους οι Αρχαίοι Έλληνες» («Loi des dieux, loi des hommes ? Quelques réflexions»).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα THEATRA II σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων και με τη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γαλλία και του ελληνικού βιβλιοπωλείου Δεσμός. Η THEATRA II είναι μια ερευνητική ομάδα, η οποία αποτελείται από καθηγητές και ερευνητές που προέρχονται από διαφορετικά θεωρητικά και καλλιτεχνικά πεδία και έχουν ως στόχο τη συστηματική διερεύνηση ανάμεσα στην έννοια και το χώρο στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Η κ. Pirenne-Delforge, καθηγήτρια Ιστορίας και Ανθρωπολογίας των Θρησκειών του Πανεπιστημίου της Λιέγης και κάτοχος της έδρας για την Αρχαία Ελλάδα του Collège de France, παρουσίασε στο κοινό την αρχαία ελληνική αντίληψη για τη διαχείριση του πένθους και τα ταφικά έθιμα μέσα από επιλεγμένα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η κ. Μαρίνα Σκουλάτου, καθηγήτρια σκηνογραφίας και θεατρικού χώρου της École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, καθηγήτρια αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων της École Camondo και επικεφαλής έρευνας της THEATRA II, η κ. Jacqueline Razgonnikoff, μέλος της THEATRA II, συγγραφέας και συνεργάτιδα του μουσείου της Comedie Française, και η κ. Σέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr