Τρέχων Άρθρο
Παρέμβαση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Οικονόμου στη Βουλή

Παρέμβαση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γ. Οικονόμου στη Βουλή

Παρέμβαση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στη Βουλή

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό που παρακολουθήσαμε και στην τριήμερη συζήτηση στην πρόταση δυσπιστίας και παρακολουθήσαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν η μεθοδική και μεθοδευμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να μας γυρίσει πίσω σε ένα παρελθόν ανωμαλίας και έντασης.  Σε ένα παρελθόν διχασμού. Αυτό παρακολουθήσαμε. Είναι συνειδητή επιλογή να σηκώνουν τους τόνους, να απευθύνουν χαρακτηρισμούς, να βάζουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, να μηδενίζουν και να καταστροφολογούν.

Την κορύφωση αυτής της πρακτικής την παρακολουθήσαμε και σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στην τοποθέτηση του  Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ραγκούση. Σπεύδω να πω ότι προφανώς και δεν θα ακολουθήσουμε ούτε στο ίδιο ύφος, ούτε θα πέσουμε στην παγίδα για μια σειρά από λόγους που θα αναλύσω και στη συνέχεια.

Ψύχραιμα, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό που είναι η δουλειά μας.  Και η δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις. Η δουλειά μας είναι να κρατάμε τους πολίτες ενωμένους για να ανταπεξερχόμαστε στις δυσκολίες και να πετυχαίνουμε πράγματα που οδηγούν στην προκοπή και στην ευημερία των πολλών, που δεν αφήνουν κανέναν πίσω.

Όμως, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπάρχουν και πράγματα που για την τιμή της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα και για την κοινή λογική. Καλέσατε, κ. Ραγκούση, τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν, έτσι το είπατε.  Επικαλούμενος μια φράση που είχε ειπωθεί πριν από 60 χρόνια.  Σήμερα, κ. Ραγκούση, σήμερα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έγιναν τέσσερις αντιδημοκρατικές, φασιστικές επιθέσεις με γκαζάκια στο σπίτι ενός δημοσιογράφου, στο σπίτι ενός αστυνομικού…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, αυτό που λέω -και δεν το λέω με διάθεση να τσακωθούμε, θα καταλάβετε- είναι ότι σήμερα φασίστες, εγκληματίες, τραμπούκοι βάλανε γκαζάκια σε έναν δημοσιογράφο. Βάλανε γκαζάκια στον Πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών. Όλο το τελευταίο διάστημα βάζουν γκαζάκια στις μοτοσυκλέτες και στα αυτοκίνητά που ανήκουν  σε  άντρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πήγαν έξω οι τραμπούκοι του Ρουβίκωνα από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, πήγαν και στην Αττική Οδό. Το τελευταίο εννιάμηνο έχουν πάει σε καμιά δεκαπενταριά Υπουργούς της Κυβέρνησης στα γραφεία και στα σπίτια τους, που μένουν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους.  Ένα το κρατούμενο.

Δεύτερον, η Παράταξη αυτή στην οποία με τόσο ευκολία λέτε όλο τον τελευταίο καιρό αυτά που λέτε, είναι η Παράταξη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος από την τρομοκρατία. Πολύ βαρύ φόρο αίματος από την τρομοκρατία.  Αυτή είναι η Παράταξη που κυβερνά. Και είναι επικίνδυνο -να μην πω τίποτε άλλο- διότι δεν πρέπει να πούμε τίποτε άλλο. Η δική μας επιλογή είναι να μένουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας, όχι να πέφτουμε στην παγίδα που θέλετε να στήσετε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα για να διασωθείτε από την πολιτική σας αφάνεια.

Είναι επικίνδυνο να φλερτάρετε με τέτοιου είδους διχαστικές και πολωτικές τακτικές. Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα που θα ξαναγυρίσει στις πλατείες.  Η Ελλάδα άλλαξε, εμείς αλλάξαμε. Εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε. Η Ελλάδα αλλάζει. Είναι μία Ελλάδα που προσελκύει επενδύσεις, είναι μία Ελλάδα που ενισχύει τα εισοδήματα, είναι μία Ελλάδα που βρίσκει ο κόσμος δουλειές, είναι μία Ελλάδα που θα συζητήσει και θα ψηφίσει ένα νόμο που θα δώσει πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε πολύ  περισσότερες εταιρείες. Είναι μία Ελλάδα που στο Κράτος Δικαίου και στη Δημοκρατία, αυτή η Κυβέρνηση, έδωσε με τη συνταγματική αναθεώρηση το δικαίωμα στη μειοψηφία να συστήνει Εξεταστικές Επιτροπές.

Είναι μία Ελλάδα που οι δικαστές επιλέγονται από την επετηρίδα, χωρίς βουτιές. Είναι μία Ελλάδα που η Δικαιοσύνη ανεξάρτητα κάνει τη δουλειά της και αποδίδει σε αυτόν που πρέπει να αποδώσει τα δίκαια και τα σωστά. Είναι μία Ελλάδα που τα Πανεπιστήμια λειτουργούν και που η ανομία αντιμετωπίζεται. Αυτή η Ελλάδα είναι που οικοδομούμε και κοιτάζουμε μπροστά.

Όποιος δεν ξέρει τι να κάνει σε αυτήν την Ελλάδα -επειδή δεν ξέρετε να κάνετε κάτι σε αυτήν την Ελλάδα- κάνετε καλά αυτό που ξέρετε. Λασπολογείτε, διχάζετε, πολώνετε το μέτρο της έκφρασης και στης σκέψης σας είναι το μέτρο της μικρότητας, του κουτσομπολιού και του διχασμού.

Δεν θα σας παρακολουθήσουμε. Δεν θα σας ακολουθήσουμε. Θα μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό το οποίο περιμένουν οι Έλληνες από εμάς. Να κάνουμε την Πατρίδα περήφανη, θωρακισμένη και τη ζωή τους καλύτερη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr