Τρέχων Άρθρο
Παράταση του χρόνου καταβολής των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Παράταση του χρόνου καταβολής των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατέθεσε τροπολογία για την παράταση του χρόνου καταβολής των δόσεων του τιμήματος για κάθε τηλεοπτική άδεια. Πλέον, η κάθε δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 15 Μαΐου κάθε έτους (αντί για τις 31 Ιανουαρίου κάθε χρονιάς).
Η παράταση κρίθηκε εύλογη, καθώς:
1. Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των σταθμών ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η πρώτη δόση καταβλήθηκε από τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς μόλις τρεις μήνες  πριν.
2. Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι σταθμοί έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, ιδίως αναφορικά με τις θέσεις εργασίας (μίνιμουμ 400 θέσεις εργασίας ανά σταθμό) και τις επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου ποιοτικού και ανταγωνιστικού προγράμματος, όπως προβλέπεται από το νόμο 4339/2015 και την κείμενη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.
3. Η Πολιτεία, εκτός από το καθεστώς νομιμότητας που πέτυχε και επέβαλε στο τηλεοπτικό τοπίο, ενδιαφέρεται και για την ύπαρξη επενδύσεων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.
Αναφορικά με την κριτική των ΝΔ και ΔΗΣΥ, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε:
• «Όταν η κυβέρνηση προσπαθούσε να φέρει τη νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι υπερασπιστές του πορτοφολιού των καναλαρχών».
• «Οι καναλάρχες θα πληρώσουν. Ενδεχομένως να έρθουν και οι 5 νόμιμοι καταναλάρχες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για να πληρώσουν. Τους δίνουμε απλώς μια διευκόλυνση να πληρώσουν τρεις μήνες αργότερα, γιατί πλήρωσαν τρεις μήνες νωρίτερα. Αυτό έγινε διότι ο νόμος που φέραμε ήταν πάρα πολύ αυστηρός. Προβλέπει 400 άτομα πλήρους απασχόλησης κατ’ ελάχιστο. Εσείς λέγατε ότι δεν χρειάζεται ελάχιστος αριθμός εργαζομένων. Αυτό πως χαρακτηρίζεται; Εγώ το λέω δώρο στη διαπλοκή. Το λέω καθαρά δώρο στη διαπλοκή».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr