Τρέχων Άρθρο
Παγκόσμια ημέρα οπτικοακουστικής κληρονομιάς

Παγκόσμια ημέρα οπτικοακουστικής κληρονομιάς

Μήνυμα του υφυπουργού ΨΗΠΤΕ, Λευτέρη Κρέτσου, για την παγκόσμια ημέρα οπτικοακουστικής κληρονομιάς

Το 2005 η Unesco καθιέρωσε την 27η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς (World day for audiovisual heritage).  Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την αξία της οπτικοακουστικής αρχειακής κληρονομιάς και τη διάσωσή της για τις μελλοντικές γενιές.

Φέτος, στο ΥΨΗΠΤΕ μπορούμε να γιορτάζουμε περισσότερο καθώς η ψηφιακή εξέλιξη βρίσκει τη χώρα μας έτοιμη για τις προκλήσεις της νέας εποχής. Οι ενέργειές μας διαδέχονται η μία την άλλη ώστε να εμπλουτίσουμε το θεσμικό πλαίσιο του ν. 4487/2017 για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.

  • Αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων από το 25% στο 35% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής.
  • Κατάργηση του ανώτατου ορίου στο ποσό της επιχορήγησης, που μέχρι σήμερα ήταν τα 5 εκατ. ευρώ.
  • Ένταξη υποδομών οπτικοακουστικής παραγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο
  • Πρόγραμμα εγγυοδοσίας με συνολικό ύψος προγράμματος €25 εκ. για οπτικοακουστικές παραγωγές, δημιουργία του πρώτου επενδυτικού ταμείου για την οπτικοακουστική παραγωγή με την μορφή Venture Capital Fund).

Επίσης, τον Αύγουστο το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας εξασφάλισε ένα μεγάλο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: την δημιουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών, που θα συμβάλλει στην διάσωση και διατήρηση κάθε είδους οπτικοακουστικών έργων, ώστε να διασφαλίζεται σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσβαση στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr