Τρέχων Άρθρο
Ομιλία επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ (29/1/22)

Ομιλία επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ (29/1/22)

Ομιλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το εκλογικό μέλλον του χώρου που ηγείται να είναι αμφίβολο, εξαιτίας της εξαχρειωμένης και ξεπερασμένης Αντιπολίτευσης που ασκεί, επιχείρησε μια απεγνωσμένη κίνηση εντυπωσιασμού, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνησης. Η πρόταση αυτή δεν εξυπηρετεί την Πατρίδα και την κοινωνία, αλλά υποτάσσεται στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να βρει μια σανίδα σωτηρίας, ενώ βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, η για άλλη μια φορά άστοχη επιλογή του προσφέρει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τη δυνατότητα να κατανοήσουν το βαθύ ρήγμα που τέμνει το πολιτικό φάσμα στην Πατρίδα μας: από τη μια πλευρά μια εργατική, σύγχρονη, συμπαγής και υπεύθυνη Κυβέρνηση και από την άλλη ένα ανερμάτιστο, ανεύθυνο, παρωχημένο και επιδερμικό μέτωπο που δεν μπορεί επ’ ουδενί να αποτελέσει εναλλακτική για την Πατρίδα στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Με άξονα λοιπόν αυτό το ρήγμα, με τα πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, και πολιτιστικά του χαρακτηριστικά πάμε να δούμε ποια ακριβώς Κυβέρνηση ζητάτε να φύγει και ακόμη χειρότερα τι προτείνεται να την αντικαταστήσει.

Σε επίπεδο πολιτικό, έχουμε μια υπεύθυνη και γενναία Κυβέρνηση που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, που δεν αποποιείται τις ευθύνες της, που διαθέτει το ειδικό πολιτικό και ηθικό βάρος, ώστε να διαχειριστεί τις δυσχέρειες με τρόπο τέτοιο που στο τέλος να ωφεληθούν η Πατρίδα και οι πολίτες. Μια Κυβέρνηση που σέβεται και υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Πολίτευμα, που στηρίζει τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα της Δημοκρατίας μας. Μια Κυβέρνηση που ενισχύει την εθνική άμυνα με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει δρομολογήσει, που αναβαθμίζει τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Πατρίδας μας μέσω διεθνών συμμαχιών, πρωτοβουλιών και συνεργασιών. Μια Κυβέρνηση που θωρακίζει τα εθνικά μας σύνορα και χειρίζεται με επιτυχία τη μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού.

Και από την άλλη, μια Αντιπολίτευση που ζητά να φύγει η Κυβέρνηση για λόγους Δημοκρατίας όταν μέχρι και σήμερα ο αρχηγός και τα στελέχη της δεν έχουν συμφωνήσει ενόψει του συνεδρίου τους, τι είναι Δημοκρατία. Μια Αντιπολίτευση που μεμψιμοιρεί για την άφιξη των Rafale και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, που θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και που δεν ψηφίζει σωτήριες για την Πατρίδα μας συμμαχίες και συμφωνίες με τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις. Μια Αντιπολίτευση που αμφισβητεί έργω και λόγω τους δημοκρατικούς θεσμούς, που υπονομεύει και υποσκάπτει το έργο της Δικαιοσύνης, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της και την διάκριση των εξουσιών.

Σε επίπεδο κοινωνικό έχουμε μια συνεπή και εργατική Κυβέρνηση, που, μέσα σε περίοδο επάλληλων εισαγόμενων διεθνών κρίσεων, μειώνει δραστικά την ανεργία ως αποτέλεσμα της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων, που αυξάνει 2 φορές μάλιστα το βασικό μισθό και τα κοινωνικά επιδόματα, που συνάπτει συμφωνίες με κορυφαίες τουριστικές εταιρείες, ώστε να πετύχουμε ρεκόρ προσέλευσης τουριστών και κερδών το επόμενο καλοκαίρι, που ενισχύει σε πρωτοφανές επίπεδο το Ε.Σ.Υ., που μάχεται με πράξεις, διαθέτοντας δισεκατομμύρια ευρώ, το κύμα ακρίβειας σε αγαθά και ενέργεια, που υπερασπίζεται και αναβαθμίζει το δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο, που διασφαλίζει την δια ζώσης εκπαίδευση με σεβασμό στα νιάτα, που εκσυγχρονίζει και ψηφιοποιεί το Κράτος.

Και από την άλλη μια Αντιπολίτευση που υποθάλπει τον αντιεμβολιασμό, που επανειλημμένα διασπά το εθνικό μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας υγείας καλύπτοντας πολιτικά όλες σχεδόν τις αντιδραστικές νοοτροπίες και επιλογές μειοψηφικών ομάδων σε θέματα πανδημίας, που καταψηφίζει την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, τις κυρώσεις σε όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και τις συνέπειες σε όσους στερούν από τα παιδιά τους το δικαίωμα να βρεθούν στην τάξη τους, που υπερασπίζεται όσους θέλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια άνδρα ανομίας, που είναι τεχνοφοβική απέναντι στην ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου.  Μια Αντιπολίτευση που προσπαθεί να τραβήξει τη χώρα και τους ανθρώπους της στη μετριότητά της, γιατί ξέρει ότι στον κόσμο της τεχνολογίας και της προόδου δεν υπάρχει θέση για αυτήν.

Σε επίπεδο ηθικό και πολιτισμικό, από τη μια πλευρά η Κυβέρνηση που έχει θέσει ως κορυφαία της προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έσπασε το απόστημα του σεξισμού και των έμφυλων διακρίσεων, που μάχεται τη ενδοοικογενειακή βία, που δημιουργεί χώρο, ώστε οι άνθρωποι να εκφραστούν και να ζήσουν ελεύθεροι, που είναι ανοικτή σε νέα πολιτισμικά ρεύματα και ενισχύει τον σύγχρονο πολιτισμό, την καινοτόμο έρευνα, που ακούει τις ανάγκες της νεολαίας και τη διευκολύνει στην εύρεση νέων ποιοτικών εργασιών, που συνομιλεί με την κοινωνία με σοβαρότητα και ευπρέπεια.

Και από την άλλη μια Αντιπολίτευση που θεωρητικολογεί αφόρητα περί δικαιωμάτων χωρίς έμπρακτο περιεχόμενο, που στη νεολαία δείχνει το δρόμο της παραίτησης και της τεχνητής ομοιομορφίας προς τα κάτω, που είναι αφόρητα αντιδραστική και παρωχημένη ως προς τις διεθνείς τάσεις στην επιστήμη, τα γράμματα και τις τέχνες, που ηθικό της μέτρο είναι το κουτσομπολιό, οι μικρότητες, οι μύθοι και η υποκρισία.

Συμπερασματικά, μια Κυβέρνηση που προσπαθεί για τη διασφάλιση της Ελλάδας και την προκοπή των πολιτών, που προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της πατρίδας και των ανθρώπων της.

Και μια Αξιωματική Αντιπολίτευση σήμερα ίδια και απαράλλαχτη με την αποτυχημένη Κυβέρνηση του χθες. Που επενδύει στα μηδαμινά, που πνίγεται στη μετριότητά της, που δεν μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα γιατί αδυνατεί να αλλάξει τον εαυτό της.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στην πορεία των 31 μηνών από το καλοκαίρι του 2019 υπάρχουν επιτυχίες και αδυναμίες. Είναι σαφώς σπουδαιότερο να διαχειριζόμαστε τις δεύτερες και να επουλώνουμε όσες πληγές δημιουργήθηκαν. Έχουμε σχέδιο  για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, με πρώτο ορίζοντα το 2023, όταν και θα παρουσιάσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού ένα ικανό σώμα πολιτικών που εφαρμόσαμε στη διάρκεια της θητείας μας. Ούτε οι αδυναμίες και τα προβλήματα μας λυγίζουν, ούτε κομπάζουμε για τις επιτυχίες μας, γιατί γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με αφοσίωση, σεμνότητα και σεβασμό στον πολίτη, διορθώνοντας τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας, τα οποία είναι αναπόφευκτα για όποιον δρα και επιχειρεί να αλλάξει τα πράγματα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν γνώση και άποψη. Και την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοκατάλαβει την δική τους όχθη, οι πολίτες γνωρίζουν σε ποια πλευρά του πολιτικού φάσματος πρέπει να σταθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και σταθερότητα τις εποχές μεγάλων διεθνών κρίσεων που βιώνουμε. Είναι η πλευρά εκείνη στην οποία στέκεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η πλευρά στην οποία στέκεται ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr