Τρέχων Άρθρο
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το πλαίσιο οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το πλαίσιο οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις που τέθηκαν κατά τον πρώτο κύκλο θεσμικού διαλόγου από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), καθώς και την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), τον Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), ενσωμάτωσε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών διάταξη για το πλαίσιο οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων.
Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων μέσω ειδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης, με σκοπό την προαγωγή της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της ποιότητας στο δημόσιο διάλογο.
Προκειμένου να διορθωθούν στρεβλώσεις που διαπιστώθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και οδήγησαν στην ακύρωσή του, συστήνεται Γνωμοδοτική Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους ενώσεων συντακτών και ιδιοκτητών εφημερίδων, καθώς και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με εμπειρία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Έργο της Επιτροπής θα είναι να διασφαλίζει ότι η ύλη των εφημερίδων δεν θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ότι τηρείται η δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία.
Προτού εξειδικευθεί το περιεχόμενο του προγράμματος χρηματοδότησης, ο κ. Πέτσας, τηρώντας τη σχετική δέσμευσή του, προχωρά άμεσα στο δεύτερο κύκλο του θεσμικού διαλόγου με τους ανωτέρω φορείς, ξεκινώντας ήδη την Τετάρτη 4/3/2020 με την ΕΙΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ και την Πέμπτη 5/3/2020 με την ΕΣΗΕΑ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr