Τρέχων Άρθρο
Λουξεμβούργο – Η γιορτή της Ευρώπης

Λουξεμβούργο – Η γιορτή της Ευρώπης

Με μεγάλη προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκαν στις 9 Μαΐου 2018 οι εορτασμοί της Γιορτής της Ευρώπης 2018 (Fête de lEurope 2018) στην κεντρική πλατεία του Λουξεμβούργου Place d’Armes και στην παρακείμενη πλατεία Jan Palach. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και υπηρεσίες και επιλεγμένες θεματικές ενότητες ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (clusters) συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό χωριό «Village européen» με υπαίθρια περίπτερα.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λουξεμβούργου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, Περιφέρειες της Ελλάδας και μουσεία εφοδίασε το ελληνικό περίπτερο με ξενόγλωσσο ενημερωτικό υλικό και τουριστικά έντυπα, με στόχο την πληροφόρηση των επισκεπτών για τους ποικίλους ελληνικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς και τη δημοφιλή ελληνική γαστρονομία. Η Αθήνα προβλήθηκε ως ιδανικός προορισμός τύπου «City-Break», με αφορμή και τη συνέχιση, για τρίτη συναπτή θερινή περίοδο, της απευθείας πτήσης Αθήνα-Λουξεμβούργο.

Στο πλαίσιο του κεντρικού θέματος των φετινών εορτασμών, που ήταν «Οι νέοι και το μέλλον της Ευρώπης», έμφαση δόθηκε και στην ανάδειξη των ελληνικών πολιτικών και προγραμμάτων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως η «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» της Unesco, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων σε ελληνικούς πολιτιστικούς προορισμούς YouGoCulture, το πρόγραμμα e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδίως ως προς την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 και το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος του Λυκείου Επιδαύρου.

Ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό περίπτερο κατέλαβε η παρουσίαση της χώρας ως προορισμού για διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές. Με σύνθημα «Greece is now film friendly», παρουσιάστηκαν το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του οπτικοακουστικού τομέα και το ΕΚΟΜΕ, ο νέος φορέας υποστήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας και της παιδείας στον οπτικοακουστικό τομέα.
Τέλος, στο πλαίσιο του θεματικού cluster για το άσυλο, τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση, διανεμήθηκε στο κοινό το Ενημερωτικό Δελτίο για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (1ο τεύχος 2018) της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν, κατά την επίσημη τελετή έναρξης των εορτασμών, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και Υπουργός ΜΜΕ, Ξαβιέ Μπετέλ, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο, Πρέσβης Γιουρίκο Μπάκες,  Πρέσβεις κρατών-μελών της ΕΕ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ευρωπαϊκών οργάνων και υπηρεσιών και εκπρόσωποι ΜΜΕ.

Οι εορτασμοί πλαισιώθηκαν με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό όμιλο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λουξεμβούργου στήριξε και επικοινωνιακά τις εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος της Γιορτής της Ευρώπης με την προβολή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr