Τρέχων Άρθρο
Λευκωσία – Ψηφιακή Ελλάδα και στον πολιτισμό
Αφίσα της πρωτοβουλίας Filming in Greece.

Λευκωσία – Ψηφιακή Ελλάδα και στον πολιτισμό

Με αφορμή το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Πολιτισμού (ΑΕΙ-Cinefest 2018), που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Το σκαλί» του Δήμου Αγλαντζιάς στη Λευκωσία και ολοκληρώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας (ΓΤΕ) Λευκωσίας, Κατερίνα Λάμπρου, παραχώρησε συνέντευξη στο πολιτιστικό ένθετο «Παράθυρο» της εφημερίδας «Πολίτης», με θέμα την ψηφιακή Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού.

Η κα Λάμπρου επεσήμανε, ήδη από την αρχή της συνέντευξης, ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν συνιστά ένα αόριστο όραμα, αλλά απτές δράσεις που υλοποιούνται ταχύτατα και αναδεικνύονται σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο. Ενδεικτικά, με την πρωτοβουλία “Ψηφιακή Ελλάδα” το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας “έδωσε φωνή” σε πάνω από εκατό start-ups από τον ευρύτερο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και ειδικότερα των πολιτιστικών-δημιουργικών βιομηχανιών και του οπτικοακουστικού τομέα, για να προβάλουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης δέσμης καινοτόμων και φιλόδοξων δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας που σχεδιάζει και υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς το ΥΨΗΠΤΕ…».

Ιδιαίτερη αναφορά επεφύλαξε η Προϊσταμένη του ΓΤΕ Λευκωσίας στο νομοθετικό πλαίσιο υποστήριξης της οπτικοακουστικής και δημιουργικής βιομηχανίας (Ν. 4487/2017) και την ψηφιακή, fast-speed διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Αναφέρθηκε επιπλέον στις προτεραιότητες του ΥΨΗΠΤΕ στον τομέα αυτόν για το άμεσο μέλλον, που είναι η δημιουργία film offices σε κάθε περιφέρεια και στους μεγάλους δήμους της χώρας, η καταπολέμηση της πειρατείας οπτικοακουστικού σήματος και παραγωγών μέσω διαδικτύου και ο περιορισμός των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Η κα Λάμπρου μίλησε επίσης για το 1ο ΑΕΙ-Cinefest 2018, το οποίο στήριξε εμπράκτως το ΥΨΗΠΤΕ και όπου συμμετείχαν με έργα τους και τρεις έλληνες δημιουργοί, αλλά και για το 4ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, που είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη στη Λευκωσία, επίσης με τη στήριξη του ΥΨΗΠΤΕ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr