Τρέχων Άρθρο
H ΓΓΕΕ στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Taratsa

H ΓΓΕΕ στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Taratsa

Με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ως χορηγού επικοινωνίας διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά το διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ Taratsa International Film Festival σε επιλεγμένες ταράτσες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, από 22 έως 26 Αυγούστου. Το pre-event της μεγάλης κινηματογραφικής γιορτής “The Big Time” θα ανοίξει στις 21 Αυγούστου, στο Θέατρο Κήπου, με τρεις βραβευμένες δημιουργίες νέων Ελλήνων δημιουργών αποφοίτων του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.: Yellow Fieber της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, Euroman του Γαβριήλ Τζάφκα, και Astrometal του Ευθύμη Kosemund Σανίδη. Θα ακολουθήσει ζωντανός διάλογος με τους δημιουργούς και ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό live session.

Στο πλαίσιο των τριών διαγωνιστικών τμημάτων (διεθνές τμήμα Wide Lens, διεθνές τμήμα φοιτητικών ταινιών από όλο τον κόσμο, Student Angle και τμήμα ταινιών μικρού μήκους αποκλειστικά ελληνικών παραγωγών, Greek Scene) θα προβληθούν 54 ταινίες συνολικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το τμήμα Parallel Screenings με ταινίες μεγάλου μήκους, πειραματικά φιλμ και ντοκιμαντέρ, ενώ στα “Live Sessions At The Top”, λίγο πριν τις προβολές, οι ταράτσες θα γεμίσουν με πρωτότυπες συνθέσεις μουσικών σχημάτων.

Το Taratsa IFF έχει καθιερωθεί στη συνείδηση κοινού και δημιουργών ως μια πραγματική γιορτή πολιτισμού διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο ανάδειξης ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών μικρού μήκους και έναν χώρο συνάντησης της εγχώριας με την παγκόσμια παραγωγή και του κοινού με την 7η τέχνη. Ο διεθνής χαρακτήρας του συμβάλλει στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και προσφέρει μια σπουδαία ευκαιρία για την εξωστρέφεια και τουριστική προβολή της πόλης αλλά και την ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών και κινηματογραφικών τάσεων.

Κατεβάστε τον επίσημο κατάλογο της διοργάνωσης

Facebook event

 

 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr