Τρέχων Άρθρο
Film offices και Εθνικό Αποθετήριο Οπτικοακουστικών Έργων εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Film offices και Εθνικό Αποθετήριο Οπτικοακουστικών Έργων εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, δύο μεγάλα έργα εντάχθηκαν σήμερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα υλοποιηθούν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ),

Το πρώτο έργο αφορά την ανάπτυξη του δικτύου τοπικών γραφείων διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Offices) στις Περιφέρειες και σε μεγάλους Δήμους και το ύψος του ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση από το ΕΚΟΜΕ του Εθνικού Δικτύου Film Offices, ενός δικτύου απαραίτητου για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας.

Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων και το ύψος του ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση από το ΕΚΟΜΕ του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων, με στόχο τη διάσωση και διατήρηση κάθε είδους οπτικοακουστικών έργων, μιας δομής που ακόμα δεν υφίσταται στη χώρα μας, παρ’ όλο που στην Ε.Ε. αλλά και διεθνώς λειτουργούν αντίστοιχες εδώ και χρόνια.

«Ο οπτικοακουστικός κλάδος είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους στον κόσμο και η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει το μερίδιό της από την ανάπτυξη που αυτός δημιουργεί», δήλωσε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση της ένταξης των έργων.

Σχολιάζοντας την ένταξη, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε ότι «Τα δύο έργα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και της διάσωσης της οπτικοακουστικής κληρονομιάς της Ελλάδας».

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr