Τρέχων Άρθρο
Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου (19/4/2021)

Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου (19/4/2021)

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει σταθερά ότι ασκεί ενεργητική εξωτερική πολιτική. Ενισχύει τις παλιές και δημιουργεί νέες συμμαχίες στην ευρύτερη γειτονιά μας.  Εργάζεται για την ειρήνη και επιδιώκει τη συνεργασία με γείτονες της χώρας. Κινείται με εθνική αυτοπεποίθηση, σύνεση και αποφασιστικότητα. Το απέδειξε τόσο με τη σθεναρή  στάση που κράτησε στον Έβρο, όσο και  απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο και μετά.  Ανέδειξε ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή διάσταση της τουρκικής συμπεριφοράς επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Και συνέδεσε -με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- την συμπεριφορά της Τουρκίας  με την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε τις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα σε προκλήσεις εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης. Και υπενθύμισε με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι ο δρόμος για μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα περνά από την Αθήνα.

Η Ελλάδα -και το τόνισε πολλές φορές έως σήμερα ο Πρωθυπουργός- επιδιώκει ανοιχτούς διαύλους  επικοινωνίας με τη γείτονα. Επιδιώκει, προπάντων, την εμπέδωση θετικού κλίματος που θα επιτρέψει τη μείωση των εντάσεων και την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας. Κατέθεσε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα 15 σημεία συνεργασίας, τα οποία έγιναν δεκτά από την τουρκική πλευρά, που πρόσθεσε  κι άλλα και συμφωνήθηκε να εργαστούν για τα επόμενα βήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα  προβάλλει με παρρησία τις θέσεις της και προσέρχεται με ειλικρίνεια και καλή πίστη στις συνομιλίες. Αξιώνει όμως σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες και τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Για την επιδημιολογική κατάσταση

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την Eπικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον  δείκτη αναπαραγωγής του ιού.

Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς. Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας.  Ταυτόχρονα, ωστόσο, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας: Τα self test και τον εμβολιασμό.

Από  σήμερα έχει ξεκινήσει  η δωρεάν- με επίδειξη του ΑΜΚΑ- διανομή  των self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τους οποίους η χρήση είναι πλέον υποχρεωτική. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, καθώς και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων. Όπως επίσης είναι και για  τους εργαζόμενους  στα Κέντρα  Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.

Όλοι υποχρεούνται  να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα άμεσα με εξαίρεση την πρώτη εβδομάδα, η οποία θα είναι εβδομάδα προσαρμογής, και για την οποία  έχουν περιθώριο δήλωσης μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου.

Για τους εμβολιασμούς

Την ίδια στιγμή -χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια των υγειονομικών μας και την αξιοποίηση της  ψηφιακής τεχνολογίας- συνεχίζεται με τρόπο υποδειγματικό η επιχείρηση «Ελευθερία».

Από την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ενώ από μεθαύριο Τετάρτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

Για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων

Αυτήν την εβδομάδα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή με το οποίο θεσπίζονται μεταξύ άλλων και πρόσθετα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και αγρότες. Συγκεκριμένα:

1ον. Παρατείνεται -και για το φορολογικό έτος 2020- η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

2ον. Θεσπίζεται αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα ή κύριο ΚΑΔ υποκαταστήματος στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, χωρίς να λαμβάνεται  υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

3ον. Παρατείνεται και για τον Απρίλιο η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου για τα επαγγελματικά ακίνητα των επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

4ον. Παρέχεται  δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος ιδιωτικής χρήσης άπαξ, εντός του 2021, με αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες για τους οποίους γίνεται  άρση ακινησίας του οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Απρίλιο  εφαρμόζονται ακόμα μέτρα που αφορούν:

1ον.Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε προσωρινή αναστολή. Θα δοθεί, επίσης δώρο Πάσχα επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ανάλογα με την αναστολή εργασίας την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.

2ον.Συμμετοχή πληττόμενων επιχειρήσεων στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής -το μισό της οποίας είναι μη επιστρεπτέο-   με αυξημένα κατώτατα ποσά.

3ον.Αναστολή της καταβολής ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβληθεί σε περιοριστικά μέτρα.

4ον.Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» που επιδοτεί  για 8 μήνες την μηνιαία δόση των επιχειρηματικών δανείων, καλύπτοντας μέχρι και το 90% της δόσης των συνεπών δανειοληπτών και μέχρι το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

5ον.Δυνατότητα συμμετοχής στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία και προβλέπει την επιδότηση ποσοστού των παγίων δαπανών τους που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020 και δεν έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα.

6ον.Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία, για προθεσμίες που λήγουν έως τις 30 Απριλίου.

7ον. Επέκταση του μέτρου «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως και τον Ιούνιο 2021 και δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2021.

8ον.Επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έως και τον Ιούνιο 2021.

9ον. Παράταση δύο μηνών στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν  έως τέλη Μαρτίου.

10ον.Προετοιμάζεται νέα δράση, 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.  Οι δικαιούχοι θα επιδοτηθούν με έως 7% του ετήσιου τζίρου τους, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης στα 100.000 ευρώ ανά Α.Φ.Μ..

  1. Εφαρμογή 8 προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης  μέσω του ΟΑΕΔ,  με επιδότηση του μισθού και ασφαλιστικών εισφορών που φτάνει έως και το 100%,  καθώς και συνέχιση του προγράμματος για τη δημιουργία 100.00 νέων θέσεων εργασίας, με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Σήμερα το απόγευμα, ημέρα του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνει η Βουλή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και επιγράφεται «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά».

Αύριο Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία για να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021».

Την Τετάρτη το πρωί θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας,  με τη συνήθη  ηλεκτρονική διαδικασία. Τις ερωτήσεις θα μεταφέρει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Ευθυμίου, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας.

ΧΡ. ΚΟΣΕΛΟΓΛΟΥ: Κυρία Εκπρόσωπε, τις γιορτινές ημέρες θα επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση πολιτών εντός Περιφέρειας τις καθημερινές; Εξετάζει η Κυβέρνηση η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες να λάβει παράταση για κάποιες ώρες; Η Ανάσταση θα γίνει νωρίτερα;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Κοσελόγλου, οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα και όλα τα στοιχεία και θα γίνουν ανακοινώσεις.

ΑΜ. ΚΑΤΖΟΥ: Κυρία Εκπρόσωπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί πως η Κυβέρνηση «φόρεσε καπέλο» τις δικές της αποφάσεις στην Επιτροπή των ειδικών. Τι απαντάτε;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κυρία Κάτζου, έχουμε πει πάρα πολλές φορές και έχει πει και ο Πρωθυπουργός ότι η Επιτροπή αξιολογεί όλα τα επίκαιρα δεδομένα και εισηγείται στην Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την τελική απόφαση, ακούγοντας τους ειδικούς. Αυτό έχει αποδειχθεί. H προσπάθεια της Αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την Επιτροπή ως πολιτικά χειραγωγούμενη είναι ανεπιτυχής, προσβάλλει τους επιστήμονες και την πραγματικότητα. Αναφέρομαι ενδεικτικά σε αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, όπου η Κυβέρνηση είχε θέσει το ερώτημα για επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και η εισήγηση της Επιτροπής ήταν αρνητική.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κυρία Εκπρόσωπε, πως σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα των κορωνοπάρτι;

Σ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ: Σκέφτεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτά τα πάρτι με το πρόωρο άνοιγμα της εστίασης;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Παπακωνσταντίνου και κ. Πίκουλα, είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτό στο οποίο βρισκόμαστε, ενόψει Πάσχα και πολύ περισσότερο ενόψει Καλοκαιριού. Υπάρχει μια εύλογη κόπωση των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Η Αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι 1.000 ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού, ακόμη και σε επεισόδια, καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες μέσα σε αυτά τα πάρτι, που να επιδιώκουν ένα κλεφτοπόλεμο ή μια σύγκρουση με την Αστυνομία. Κάνουμε έκκληση στη κοινωνική ευθύνη όλων να τηρήσουν τα μέτρα. Και θα επαναλάβω, να μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή για να βγούμε από το τούνελ. Υπήρξαν και παραδείγματα, όπως στην πλατεία Βαρνάβα, που αποκλείστηκε και κάποια πρόσωπα από εκεί μετακόμισαν αλλού. Θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία της Αστυνομίας εκεί, είναι διακριτική.

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Εάν αντίστοιχα το Πάσχα δεν επιτραπούν μετακινήσεις εκτός Νομού, αλλά πολίτες αγνοήσουν την απαγόρευση και πάρουν τα αυτοκίνητά τους για το χωριό, τι θα κάνει η Κυβέρνηση; Θα κλείσει π.χ. τα διόδια;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Μην προτρέχετε. Σας είπα ότι οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Σχεδιάζετε να λειτουργήσουν οι εκκλησίες με κάπως πιο χαλαρούς περιορισμούς τη Μεγάλη Εβδομάδα; Θα είναι τα self test εργαλείο για τον επιδημιολογικό έλεγχο σε ιερείς και λοιπό προσωπικό των Ιερών Ναών;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Ευγενίδη, δεν έχω να σας πω κάτι παραπάνω επ’ αυτού. Αποφάσεις και σχετικές ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.

Γ. ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ: Με δεδομένο, πλέον, ότι κάποια από τα πρακτικά της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη βγει στη δημοσιότητα και μετά τα συνεχιζόμενα σχετικά αιτήματα της Αντιπολίτευσης, εξετάζει η Κυβέρνηση να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Όπως έχω ξαναπεί, η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συζητήσεων εντός της Επιτροπής,  θα πολιτικοποιούσε μια συζήτηση που είναι αμιγώς επιστημονική. Και δεν θα βοηθούσε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους και να εκφράσουν, εντός της Επιτροπής, την ανεξάρτητη επιστημονική τους άποψη.

Κ. ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΝΤΖΟΣ-Γ. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Από σήμερα πολίτες της Ε.Ε., αλλά και άλλων χωρών, μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να μετακινούνται χωρίς περιορισμό με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για ποιο λόγο δεν μπορούν να μετακινούνται εντός της χώρας οι Έλληνες πολίτες με το αντίστοιχο πιστοποιητικό, όπως οι υπόλοιποι πολίτες της Ένωσης;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Χρηστάκο και κ. Παπαχλιμίντζο, απάντησα και στο προηγούμενο briefing σε αυτή την ερώτηση.  Πρόκειται για ένα πιλοτικό άνοιγμα είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με αρνητικό PCR test 72 ωρών για πολίτες συγκεκριμένων χωρών. Θα επαναλάβω ότι δεν αφορά μετακινήσεις εντός της χώρας. Αφορά συγκεκριμένα αεροδρόμια για απευθείας μετακινήσεις των ξένων επισκεπτών στον προορισμό τους. Όλοι οι ξένοι επισκέπτες υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς και στα ίδια πρωτόκολλα που ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες και δεν μπορούν, προφανώς, να μετακινηθούν από Νομό σε Νομό.

ΧΡ. ΚΟΣΕΛΟΓΛΟΥ: Ισχύει ότι η τουρκική φρεγάτα «απείλησε» γαλλικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης; Έχει κληθεί ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα για εξηγήσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ; Αναμένετε πώς η Άγκυρα, από εδώ και πέρα, θα ανεβάσει εκ νέου τους τόνους;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Έχουμε πει επανειλημμένως, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα.

Σ. ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ: Πώς απαντά η Αθήνα στην έμπρακτη αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής Α.Ο.Ζ. που οριοθετηθεί η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Η ελληνική πλευρά εξέδωσε τη Navtex για το γαλλικό πλοίο. Αυτό τα λέει όλα.

Θ. ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ: Υπάρχει ατζέντα για την αυριανή επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Σαουδική Αραβία;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Μπαλοδήμα, η Ελλάδα, η Κυβέρνησή της, ακολουθεί, όπως ανέφερα στην εισαγωγική παρέμβασή μου, μια ενεργό εξωτερική πολιτική. Αυτή η εξωτερική πολιτική ασκείται με όλα τα μέσα. Προφανώς, ενδυναμώνουμε τις συμμαχίες μας στην περιοχή και συμμετέχουμε στην εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Συνεπώς, στα μέσα αυτά εμπεριέχεται και η αμυντική διπλωματία.

Ν. ΣΤΑΜΟΥΛΗ: Υπάρχει εντολή, η παρουσία της αστυνομίας να είναι, όπως είπατε, «διακριτική»; Είναι κάτι που αποφασίστηκε μετά τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, όπως αυτό στη Νέα Σμύρνη;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κυρία Σταμούλη, όπως ανέφερα, μια μαζική παρέμβαση της Αστυνομίας σε χώρους, όπου συναθροίζονται χίλια άτομα, θα μπορούσε να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και μαζική διασπορά του ιού.

Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Ο κ. Δένδιας, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», είπε ότι σε μια συνάντησή του με τον κ. Τσαβούσογλου, θα εξεταστεί το σενάριο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν. Είναι ακόμα στο τραπέζι ή έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο, μετά τη συνέντευξη Τύπου της Άγκυρας;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Ευγενίδη, δεν είμαστε ούτε πιο κοντά, ούτε και πιο μακριά από μια τέτοια συνάντηση.

Σας ευχαριστώ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr