Τρέχων Άρθρο
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Πιστεύουμε -μετά και τη χθεσινή ανάδειξη της κρυφής ατζέντας ΣΥΡΙΖΑ και την κακήν κακώς αποπομπή του μαρτυριάρη κ. Κατρούγκαλου- ότι ο προεκλογικός διάλογος των τελευταίων 4 εβδομάδων ξεκαθάρισε πολλά πράγματα γύρω από τα διλήμματα της κάλπης και την ύπαρξη ή μη σοβαρής πρότασης διακυβέρνησης από την Αντιπολίτευση. Επιβεβαιώσαμε δηλαδή μέσα από την αντιπολιτευτική Βαβέλ -που ομνύει στην απλή αναλογική αλλά ταυτόχρονα αρνείται και καταγγέλλει κάθε συνεργασία μεταξύ των κομμάτων- ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρή θέση και πρόταση διακυβέρνησης.

Με σύγχρονο πολιτικό ήθος, με πρόγραμμα οραματικό και ταυτόχρονα κοστολογημένο και ρεαλιστικό για να έχουμε και πολιτική σταθερότητα και οικονομική πρόοδο και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην περαιτέρω σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη και ταυτόχρονα θωρακίζουν την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία.

Τι λέμε εμείς; Δυο πράγματα:

Πρώτον: Λέμε ότι η «νάρκη» της απλής αναλογικής αν αντιμετωπιστεί με λογική χαλαρής ψήφου από τους πολίτες μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια, οικονομική στασιμότητα και οπισθοχώρηση, σε αδυναμία διαχείρισης εθνικών απειλών και επιστροφή σε πολιτικές που καταδικάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν το 2019 από τους ίδιους τους πολίτες. Όπως ο νόμος Κατρούγκαλου που κατακρεούργησε τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όλα αυτά θα συμβούν εφόσον πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας που θα είναι τι; Κυβερνήσεις ανοχής; Ηττημένων; Ειδικού σκοπού; Όπως κι αν τις ονομάσουν -διότι κάθε μέρα βρίσκουν και μια νέα εκδοχή- θα είναι κυβερνήσεις ολικού εφιάλτη για τους πολίτες και τη χώρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν κατάφεραν να τα βρουν επί 4 χρόνια και όλες οι εσωτερικές αντιφάσεις και αντινομίες αναδείχθηκαν σε 4 εβδομάδες.

Τι άλλο λέμε; Λέμε ότι μέσα σε αυτή τη Βαβέλ η μόνη δύναμη που είναι πολιτικά ειλικρινής και εθνικά υπεύθυνη είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, διότι δεν αναζητούμε τυφλές, υποκριτικές και αδιέξοδες συμμαχίες, αλλά υποστηρίζουμε ότι μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε όσα βήματα κάναμε μπροστά από το 2019 έως σήμερα -και είναι πολλά- μόνο με αυτοδύναμη Κυβέρνηση θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις πολλές εξωγενείς κρίσεις και απειλές που παραμένουν και καραδοκούν στο κατώφλι και μόνο με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσουμε να κάνουμε τα αναγκαία άλματα προς τα μπρος για να περάσουμε από το «μένουμε Ευρώπη» στο «γίναμε Ευρώπη».

Οι ψηφοφόροι επιβεβαίωσαν μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του «μαρτυριάρη» Γιώργου Κατρούγκαλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πράγματι κρυφή ατζέντα νέας φορο-επιδρομής στα εισοδήματα των πολιτών προκειμένου να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το εξωφρενικό πρόγραμμα του των 83 δισ. ευρώ.

Γι’ αυτό και επιμέναμε εξαρχής στην ανεξάρτητη κοστολόγηση των οικονομικών μας προγραμμάτων. Και συνεχίζουμε να προκαλούμε και να προσκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει έστω και σήμερα σε έναν ανεξάρτητο οικονομικό οργανισμό -ελληνικό ή ξένο- το πρόγραμμά του. Δεν το κάνει και δεν θα το κάνει. Διότι θα αποκαλυφθεί η πλήρης ανευθυνότητα του αλλά και η αδυναμία του να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, να καταλάβει γιατί ηττήθηκε το 2019 και γιατί έχασε 4 χρόνια την ευκαιρία να κάνει μια ουσιαστική αυτοκριτική και αναδιάταξη δυνάμεων, προσώπων και ιδεών. Δεν το έπραξε επί 4 χρόνια και έτσι μέσα σε 4 μόλις εβδομάδες κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος υπό το βάρος των πολλών εσωτερικών αντιφάσεων και αντινομιών του.

Θα ήθελα εδώ να ανατρέξω σε ένα χρονολόγιο-ανθολόγιο κάποιων στιγμών και δηλώσεων της αντιπολίτευσης το προηγούμενο διάστημα που αναδεικνύουν την αντιπολιτευτική Βαβέλ και την αστάθεια που θα έφερνε οποιαδήποτε απόπειρα συνεργασίας τους.

Να ξεκινήσουμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν στη Δ.Ε.Θ. που ο κ. Τσίπρας, στις 17/9/2022,  έλεγε: «Στόχος μας δεν είναι μια Κυβέρνηση ηττημένων και μειοψηφίας. Επιδιώκουμε στις εκλογές να είμαστε πρώτο κόμμα …Αν αυτό δεν το πετύχουμε, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει. Θα πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση».

Στις 10/4/2023 ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε πρώτη φορά σε Κυβέρνηση ανοχής ακόμη και από το ΚΚΕ αν οι συσχετισμοί για μιας κυβέρνησης συνεργασίας με τη στήριξη του  κ. Βαρουφάκη δεν το επέτρεπαν.

Λίγες μέρες αργότερα στις 19/4/2023 ο κ. Τσακαλώτος έλεγε: «Άμα έχουν τρία κόμματα 47% ή 48% τι ηττημένοι θα είναι;». Την ίδια μέρα και ο κ.  Δραγασάκης είχε πει όταν ρωτήθηκε  για την Κυβέρνηση ηττημένων: «Νομίζω ότι μπορούμε να το επιδιώξουμε».

Ήταν στις 22/3/2023 όταν ο κ. Ανδρουλάκης είπε το «ούτε  Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας για πρωθυπουργός – Θα προτείνω άλλον πολιτικό».

Στις 21/4/2023 ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πιθανότητα κάποιες από τις πολιτικές μας να οδηγήσουν σε κλείσιμο των τραπεζών και γι αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Δυο μέρες αργότερα στις 23/4/2023 ο κ. Βαρουφάκης παρουσίαζε το σύστημα εναλλακτικών πληρωμών  «Δήμητρα», ενώ στις 4/5/2023 αποκαλύφθηκε το κείμενο της τάσης των «53» του κ. Τσακαλώτου του ΣΥΡΙΖΑ για τοπικό νόμισμα. Την ίδια μέρα ο κ. Βαρουφάκης βρήκε ότι δεν είναι «κακή ιδέα το τοπικό νόμισμα,  το έχουμε και εμείς στο πρόγραμμά μας – χρειάζεται το “Δήμητρα” γιατί κάπου πρέπει να θεμελιωθεί».

Στις 4/5/2023 ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πρώτο-χαρακτήρισε «προεκλογική “μούφα” όσα λέει ο Τσίπρας για προοδευτική διακυβέρνηση»

Χθές ο κ. Φίλης αλλά πολύ νωρίτερα στις 7/5/2023 ο κ. Τσίπρας υπαινίχθηκαν ότι μπορεί να υπάρξει απόπειρα νοθείας στις εκλογές. Είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας: «Αυτό το οποίο υπάρχει, είναι η προσπάθεια με κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο, ο κ. Μητσοτάκης να επηρεάσει τις εκλογές. Τι εννοώ να επηρεάσει τις εκλογές; Το πόσα κόμματα κατεβαίνουν και ποια κόμματα κατεβαίνουν» αναφερόμενος στην τροπολογία για να μην επιτραπεί να μπει στη Βουλή μια εγκληματική οργάνωση υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος. Θυμίζω ότι στις 11/4/2023 ο ΣΥΡΙΖΑ  απείχε από την ψήφιση της  τροπολογίας για το «μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη». Και στις 17/5/2023 απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε «στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς […] δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι». Η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ καυτηριάστηκε έντονα από τα κόμματα τη συνεργασία ή την ανοχή των οποίων θέλει ο κ. Τσίπρας.

Στις 18/5/2023 ο μέν κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει περίτρανα με το “τανγκό” με αυτούς τους δολοφόνους, γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγορεύει στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών να συμμετέχουν στις εκλογές»,  ενώ την ίδια μέρα ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε «είναι ντροπή να απευθύνεται ο κ. Τσίπρας στα ναζιστικά ορφανά της Χρυσής Αυγής […] Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει ψηφαλάκια, αυτό που κάνει πάντα, δεν τον ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι ναζί, αν είναι φασίστας, προσπαθεί να τον προσελκύσει».

Τέλος , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν μειωτικά για τα παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια και στράφηκαν εναντίον του Διονύση Σαββόπουλου που αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη χώρα μας μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε τη στήριξή του στον Μητσοτάκη.

Απέναντι σ’ αυτήν την κακόηχη και τοξική Βαβέλ εμείς τι αποδείξαμε κατά τις 4 εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα αλλά και τι αποδείξαμε αυτά 4 χρόνια; Αποδείξαμε ότι η Πολιτεία και οι πολίτες δείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε πρωτόγνωρες κρίσεις: Μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο. Πάνω από δύο χρόνια πανδημίας. Ενεργειακή έκρηξη από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Διεθνή ακρίβεια. Και καθημερινές εθνικές προκλήσεις. Τρικυμίες, τις οποίες η χώρα δάμασε και έφτασε σε ήρεμα νερά.

Αλλά όχι μόνο. Στο ίδιο διάστημα έγινε πράξη ό,τι υποσχεθήκαμε το 2019. Σήμερα οι πολίτες πληρώνουν 50 λιγότερους φόρους και εισφορές. Καταβάλλουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Έχουν μεγαλύτερο αφορολόγητο. Και πρώτο συντελεστή από 22% στο 9%. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι παρελθόν για όλους, μόνιμα. Το ίδιο και ο φόρος γονικών παροχών.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι βάρη 7 ολόκληρων δισ. έφυγαν από τις πλάτες εργαζομένων και επιχειρήσεων. Και, παράλληλα, ο βασικός μισθός από 650 πήγε στα 780 ευρώ. Οι συνταξιούχοι είδαν, επίσης, αυξήσεις σχεδόν 8% ύστερα από 12 χρόνια. Ενώ οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη στηρίχθηκαν με 58 δισ. σε όλες τις δοκιμασίες.

Στην  ίδια περίοδο, η οικονομία από την καθήλωση πέρασε σε διπλάσια ανάπτυξη απ’  τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Έχουμε ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και εσόδων από τον τουρισμό. Το δημόσιο χρέος μας μειώθηκε εντυπωσιακά κατά 36 μονάδες από τα ιστορικά ψηλά της πανδημίας. Αποκτήσαμε 300.000 νέες δουλειές. Και είμαστε μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα και για να την αποκτήσουμε χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα.

Όλα αυτά τα θυμίζουμε όχι για πανηγυρισμό. Αλλά για να αποφύγουμε τον μηδενισμό. Γιατί δεν ήταν ούτε εύκολα, ούτε ευνόητα. Και γιατί δεν πρέπει μόνο να σκεφτόμαστε αυτό που ζητάμε σήμερα και το πού θέλουμε να πάμε αύριο. Αλλά και από που ξεκινήσαμε προχθές και τι κατακτήσαμε έως χθες. Ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον.

Άλλωστε, στην ίδια περίοδο, η Ελλάδα άλλαξε. Ποιος θα φανταζόταν, το 2010, το νέο μετρό προς Πειραιά ή το Μετρό Θεσσαλονίκης. Ποιος σκεφτόταν τη διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό; Τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος, τον Ε-65 και τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη; Τα εκατοντάδες αρδευτικά έργα και τις 45 μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη τη χώρα που θα παραδοθούν την επόμενη τετραετία;

Κι ακόμη, ποιος θα φανταζόταν ότι την καθημερινότητά μας δεν θα σκίαζε ο βραχνάς του Μεταναστευτικού; Ότι αυτή θα γινόταν απλούστερη με το gov.gr με τις πλέον των 1.500 υπηρεσίες; Ασφαλέστερη με το «112» και την Πολιτική Προστασία και, σίγουρα, διπλά περήφανη; Από τη μία με τα νέα μας Rafale και τις φρεγάτες μας. Και, από την άλλη, με τη διπλωματία μας.

Γιατί, σήμερα, η Ελλάδα ακούγεται παντού: Από το αμερικανικό Κογκρέσο μέχρι τις Βρυξέλλες, τον Αραβικό Κόσμο, το Ισραήλ και τις μεγάλες πρωτεύουσες. Επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο και έχει καθορίσει τις θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Ενώ αποτελεί, ήδη,  κόμβο στον νέο ενεργειακό χάρτη του κόσμου.

Αν τελικά όλα τα παραπάνω θεωρούνται σημαντικά σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετά για να αποκτήσουμε την πατρίδα που ονειρευόμαστε και αξίζουμε. Και, ταυτόχρονα, ας σκεφτούμε τι μπορούμε να κατακτήσουμε με την ίδια δημιουργική ορμή στη νέα μας θητεία. Αυτή που θα χτίσει μία Ελλάδα πιο παραγωγική, πιο κοινωνική, πιο δίκαιη, πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο ισχυρή.

Με 2 κουβέντες: Περισσότερες επενδύσεις, διπλάσια ανάπτυξη της οικονομίας από την υπόλοιπη Ευρώπη, Καλύτεροι μισθοί για όλους, με αυξήσεις στο 25% αλλά και σταθερές αυξήσεις στις συντάξεις ετησίως. Αξιοπρεπής Υγεία με 80  σύγχρονα Τμήματα Εκτάκτων Περιστατικών και 156, Κέντρα Υγείας μαζί με δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες και δωρεάν προσωπικό γιατρό για όλους τους έλληνες πολίτες. Προσιτή στέγη για 137.000 νέους. Μέριμνα στους πιο ευάλωτους. Αποτελεσματικό Κράτος 100% ψηφιακό. Φθηνό και καθαρό ρεύμα σε ποσοστό 80% από ήλιο και άνεμο.

Και τέλος, λύση του Μεταναστευτικού με τη συνδρομή της Ευρώπης. Και με σύνορα απόρθητα χάρη στις ένοπλες δυνάμεις μας που θα φυλάσσουν με σύγχρονα αεροπλάνα και πλοία αλλά και υψηλό φρόνημα τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μας. Σε μία χώρα με πόλεις ασφαλείς, που θα γίνονται όλο και πιο ανθρώπινες.

Αυτό είναι, με λίγα λόγια, το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το 2027. Και με βάση αυτό, αλλά και τα όσα έγιναν έως τώρα, ζητούμε από όλους τους πολίτες να συγκριθούμε και να κριθούμε στην κάλπη. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πάει μόνο μπροστά χωρίς να αφήνουμε κανέναν πολίτη πίσω.

Ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.

ΜΗΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ακούσαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη να λέει πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά. Και ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει, το προηγούμενο διάστημα, ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη ειδικά και σας, σας χωρίζουν μεγάλες διαφορές. Είναι σε άλλη γραμμή ο κ. Χρυσοχοΐδης ή είναι και αυτός «μαρτυριάρης», κατά τα λεγόμενά σας και ομολογεί αυτό που πριν από λίγες εβδομάδες είπε ο κ. Καούκης, πως θα αναζητήσετε αλλού βουλευτές;

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Διακρίνω μια αντιπολιτευτική αγωνία να καλύψετε το θέμα Κατρούγκαλου. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Η δήλωση που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι υπάρχει δήλωση του ΠΑΣΟΚ, που λέει ότι εμείς δεν θέλουμε, δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει. Πώς θα πάμε, δηλαδή, σε μια Κυβέρνηση όταν θα αμφισβητείται ο Πρωθυπουργός, που είναι πλειοψηφών, που τον ψήφισε ο ελληνικός λαός και είναι το πρώτο κόμμα και διεκδικεί την πρωθυπουργία; Επομένως, ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εντός γραμμής. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο.

ΣΠ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Προ ολίγου, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, αυτό το κάλεσμα που κάνει σε ψηφοφόρους, που επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια το κόμμα Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή. Είπε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν λαϊκοί άνθρωποι που πιθανώς να παρασύρθηκαν. Ήθελα να ρωτήσω, πού διαφωνείτε κατ’ ουσίαν εσείς; Θέλετε να βάλετε απέναντί σας αυτούς τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή;

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Επαναλαμβάνω, ο κ. Τσίπρας ψαρεύει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου και επιμένει να παρουσιάζει το κόμμα του ως αντισυστημικό, ενώ είναι κατ’ εξοχήν συστημικό και είναι ένα κόμμα το οποίο, δυστυχώς, έχει οδηγήσει σε μεγάλες συμφορές τη χώρα και τους πολίτες, οδηγώντας πολλούς από τους πολίτες σε ακροδεξιά μορφώματα. Δεν έβαλε πλάτη στο τείχος που όλοι μαζί βάλαμε για να μην μπει ξανά στη Βουλή το κόμμα Κασιδιάρη, μια εγκληματική οργάνωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέμε εμείς είναι ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που επιλέγουν είναι καταδικασμένο σήμερα πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση και για δολοφονίες.

Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Ο κ. Μητσοτάκης, ως προς τις διερευνητικές επαφές, έχει πει ότι θα σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή. Ταυτοχρόνως, όμως, έρχεται και ο ίδιος -και εσείς επανειλημμένα- αποκλείσει κάθε σενάριο συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Αυτό σημαίνει ότι θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή, αλλά θα την παραδώσει αμέσως;

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Έχουμε πει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός θεσμικός πολιτικός και ότι θέση μας είναι ότι η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται αυτοδυναμία. Αυτό υπηρετούμε, αυτό προτείνουμε στους πολίτες, γι’ αυτό θα κριθούμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Από εκεί και πέρα, πράγματι, δυνατότητες για συνεργασίες, έτσι όπως έχουν τεθεί όλες οι γραμμές, δεν υπάρχουν και από το ΠΑΣΟΚ ακόμα περισσότερο, όταν λέει ότι δεν αποδέχεται ως Πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

ΜΗΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Σας βλέπω να διαμαρτύρεστε έντονα για την ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως θα έχει εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Αναφέρετε και τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη από τον Φεβρουάριο, ότι ο κ. Τσίπρας θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Για ποιο λόγο αντιδράτε; Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα; Απειλείται η εκλογική διαδικασία από την παρακολούθησή της;

Α. ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Όχι. Αυτό το θέμα τίθεται από την ίδια την Αντιπολίτευση. Σας διάβασα δηλώσεις του κ. Τσίπρα από τις 7 Μαΐου, που έλεγε ότι η Κυβέρνηση είναι ικανή να στήσει ακόμα και νοθεία. Αυτό είναι αδιανόητο, επαναλαμβάνω, για τη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία, δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ η εκλογική διαδικασία και γίνεται από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr