Τρέχων Άρθρο
Η ελληνική λογοτεχνία στα γαλλικά

Η ελληνική λογοτεχνία στα γαλλικά

Το GrèceHebdo.gr σας καλεί σε ένα ξεχωριστό διήμερο συναντήσεων με τον Michel Volkovitch (μεταφραστή, εκδότη Miel des Anges) και Έλληνες συγγραφείς/διηγηματογράφους και ποιητές στο βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο

Το GrèceHebdo είναι η ηλεκτρονική, γαλλόφωνη έκδοση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: επικαιρότητα πολιτική, οικονομική και πολιτιστική, ιστορία, λογοτεχνία, σινεμά, τουρισμός, συνεντεύξεις. Στόχος του GrèceHebdo είναι να παρουσιάσει όψεις της Ελλάδας στο γαλλόφωνο κοινό και να αναδείξει τις δημιουργικές της δυνάμεις.

Ο εκδοτικός οίκος Le miel des anges ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2013 με στόχο να παρουσιάσει σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες στο γαλλόφωνο κοινό.
Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στη δημοσίευση όσων συχνά τρομάζουν τους περισσότερους εκδότες: ποίηση (φυσικά) και νουβέλες.

Ο Michel Volkovitch θα παρουσιάσει τους συγγραφείς και θα συζητήσει μαζί τους για διαφορετικές όψεις της Ελλάδας, όπως αυτές αναδεικνύονται στο έργο τους, καθώς και για την πρόσληψη της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία.

23/05
(παρουσίαση στα γαλλικά)
Ποιητές
Αγγελάκη-Ρουκ, Αγγελής, Καλοκύρης, Κοσμόπουλος, Κουτσούνης, Μαρκόπουλος, Παμπούδη, Παναγιώτου, Πολενάκης , Πρατικάκης, Φωστιέρης, Χουλιάρας

24/05
(ταυτόχρονη διερμηνεία )
Συγγραφείς
Οικονόμου, Παλαβός, Παπαδάκη, Παπαμάρκος, Τσίρος

Συντονιστής: Κώστας Μαυροειδής (GrèceHebdo)

Υπογραφές βιβλίων μετά τις παρουσιάσεις
Ελεύθερη είσοδος (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr