Τρέχων Άρθρο
Game Art Collection: Πρόσκληση συμμετοχής για 2D & 3D artists

Game Art Collection: Πρόσκληση συμμετοχής για 2D & 3D artists

Η εποχή του δράκου ξαναήρθε και μαζί με αυτόν η τρίτη έκθεση αφιερωμένη στο Game Art!

Πρωτότυπα έργα 2D και 3D από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, με βασική θεματολογία τον κόσμο των ψηφιακών παιχνιδιών, θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση η οποία θα απευθύνεται σε ένα διεθνές κοινό από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του game industry και όχι μόνο.

Η τρίτη έκδοση του GAC θα φιλοξενηθεί όπως και πέρσι, στο 2ο Athens Games Festival (AGF) και συγκεκριμένα 20-21 Οκτωβρίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo. Το Athens Games Festival διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και είναι αφιερωμένο στο video game development.

Η φετινή έκθεση συνδιοργανώνεται με το SAE Creative Media College, μέλος του ομίλου SAE Institute.

Στείλε μας τη συμμετοχή σου στο  game.art.contest@gmail.com ως τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018. Μπορεί το δικό σου έργο να παρουσιαστεί στην έκθεση Game Art που θα διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το SAE Creative Media College στο Athens Games Festival!

Θέμα του Game Art Collection 2018

Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι τα dungeons, τα μεσαιωνικά κάστρα και φυσικά όλα εκείνα τα μυθικά πλάσματα που μπορεί κανείς να συναντήσει σε αυτά. Εμπνευστείτε από παιχνίδια όπως το Diablo, το Path of Exile, το Baldur’s Gate ή το Arcana και φτιάξτε game environments και χαρακτήρες ενός φανταστικού κόσμου.

Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα (όχι fan art) που δεν έχουν δημοσιευτεί σε κανένα μέσο (περιοδικό, εφημερίδα, blog, social media, web site κ.τλ.) μέχρι και τη λήξη προθεσμίας της υποβολής των συμμετοχών.

Τα έργα θα πρέπει να εμπίπτουν σε μία από τις εξής κατηγορίες:.

3D Art – character

3D Art – environment

2D Art (τελικό illustration ή concept art)

Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να αποστέλλεται μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση (game.art.contest@gmail.com ).

Κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει έως 2 έργα (μπορούν να εμπίπτουν σε οποιαδήποτε κατηγορία αλλά πρέπει να είναι 2 έργα συνολικά).

Η κάθε συμμετοχή θα πρέπει να πραγματεύεται με τρόπο δημιουργικό τη θεματολογία της έκθεσης και κατά τρόπο που να μην θίγει πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από επιτροπή που θα συσταθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Οι 7 συμμετοχές που θα επιλεγούν από κάθε κατηγορία (σύνολο 14) θα συμμετάσχουν στην έκθεση του Athens Games Festival 2018. Σε περίπτωση που μια κατηγορία δεν συμπληρώσει τις απαραίτητες συμμετοχές, θα ενισχυθεί με αναλογικό τρόπο άλλη κατηγορία.

 

Οδηγίες:

Κατηγορία 3D Art (character ή environment)

Κάθε συμμετοχή 3D Art οφείλει να παραδώσει ένα φάκελο εργασίας με:

 • Προεπισκόπηση του render στα 877×1240 pixels. Το αρχείο θα ονομάζεται render_preview
 • 3 render από διαφορετικές γωνίες λήψης (ελάχιστη ανάλυση 877×1240 pixels, portrait ή landscape). Τα αρχεία θα ονομάζονται render_01, render_02, render_03.
 • Clay render με superimposed wireframe που παρουσιάζει την τοπολογία. Το αρχείο θα ονομάζεται render_topology.
 • Ένα (1) turntable video σε ανάλυση 1920×1080 pixels (HD) ή 1280x720xpixels (ΗD ready), 25 fps (PAL) Για τους χαρακτήρες θα είναι σε portrait και για τα environments σε landscape. Το αρχείο θα ονομάζεται turntable.
 • Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα του δημιουργού και τον τίτλο του έργου.
 • Ένα έγγραφο σε μορφή pdf, στο οποίο παρουσιάζεται το concept του χαρακτήρα/περιβάλλοντος, με τα αισθητικά και τεχνικά στοιχεία σχεδιασμού και τη διαδικασία παραγωγής. Το έγγραφο μπορεί να περιλαμβάνει και πρωτότυπες εικόνες σχεδιασμού (character concept art) ή εικόνες αναφοράς. Το κείμενο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 200 λέξεις. Το έγγραφο θα ονομάζεται design_document.
 • Κριτήρια αξιολόγησης:
  – πρωτότυπη σύλληψη/concept
  – τρισδιάστατη γεωμετρία και τοπολογία
  – materials & texturing
  – φωτισμός και rendering
  – πόζα / ανατομία (μόνο για χαρακτήρες)
  – σύνθεση / παρουσίαση / τελικό render
  – έγγραφο τεχνικού σχεδιασμού

Κατηγορία 2D Art (τελικό illustration ή concept art)

Κάθε συμμετοχή 2D art οφείλει να παραδώσει ένα φάκελο εργασίας με:

 • Τελικό αρχείο για εκτύπωση σε υψηλή ανάλυση (300dpi) διαστάσεων 50×70εκ ή 70×50εκ.
 • Τα 2D έργα θα πρέπει να παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή. Σε περίπτωση που δεν έχουν σχεδιαστεί στον υπολογιστή, θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν από τους διαγωνιζόμενους και να τηρούν το φορμάτ παράδοσης, ενώ θα πρέπει να κάνουν αναφορά στο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε (photoshop, krita, corel painter κτλ).
 • Προεπισκόπηση του αρχείου εκτύπωσης στα 75 dpi. Το αρχείο θα ονομάζεται print_preview
 • Κάθε συμμετοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα του δημιουργού και τον τίτλο του έργου.
 • Ένα έγγραφο σε μορφή pdf, στο οποίο παρουσιάζεται το concept του θέματος, με τα αισθητικά και τεχνικά στοιχεία σχεδιασμού και τη διαδικασία παραγωγής. Το έγγραφο μπορεί να περιλαμβάνει και προσχέδια ή εικόνες αναφοράς (υποστήριξη σχεδιασμού). Το κείμενο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 200 λέξεις. Το έγγραφο θα ονομάζεται design_document.
 • Κριτήρια αξιολόγησης:
  – πρωτοτυπία σύλληψης
  – σωστή δημιουργία όγκου/φόρμας
  – απόδοση υλικών και υφών
  – φωτισμός και χρωματική/τονική απόδοση
  – πόζα / ανατομία (μόνο για χαρακτήρες)
  – σύνθεση
  – παρουσίαση
  – προσχέδια και υποστήριξη σχεδιασμού

 

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr