Τρέχων Άρθρο
Η μεγάλη γιορτή της ΕΡΤ (video)

Η μεγάλη γιορτή της ΕΡΤ (video)

Το νέο της πρόγραμμα και την επικοινωνιακή πολιτική για την προβολή του, παρουσίασε χθες η ΕΡΤ, σε μια φαντασμαγορική βραδιά στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ προσφέρει ελεύθερα το πιο πλούσιο και ποιοτικό ενημερωτικό, αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση, το οποίο, όπως είπε «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ιδιωτικές και δημόσιες τηλεοράσεις του εξωτερικού». Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, στη μετάδοση των πιο δημοφιλών σειρών της παγκόσμιας οπτικοακουστικής αγοράς και στην παροχή ελεύθερης πρόσβασης σε αθλητικά γεγονότα μείζονος σημασίας, περιεχόμενο το οποίο καθιστά την ΕΡΤ «έναν δημόσιο, οικείο θησαυρό, μια περιουσία του ελληνικού λαού, μια πολύτιμη οικονομική, πολιτιστική και διπλωματική δύναμη». Ο κ. Κρέτσος πρόσθεσε ακόμα, ότι σύντομα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος, ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ αποτελεί το αποτέλεσμα δύσκολων προσπαθειών για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Αναφέρθηκε στον ρόλο της κυβέρνησης όσο και όλων των πολιτικών χώρων για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και του πλουραλισμού στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς την ως «δικαίωμα όλου του δημοκρατικού κόσμου». Ο κ. Δρόσος τόνισε ότι η κριτική που ασκείται στην ΕΡΤ είναι εφαλτήριο για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της και πρόσθεσε: «υπάρχουν δημόσια αγαθά που δεν είναι για πούλημα και που μόνο μια δημόσια τηλεόραση μπορεί να προσφέρει: Υπάρχει η κοινωνία, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός και η τηλεοπτική τεχνολογία του μέλλοντος, ένας τομέας που είμαστε χρόνια μπροστά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η νέα επικοινωνιακή καμπάνια της ΕΡΤ, η οποία αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του περιεχομένου της, μέσα από έξυπνα και καλαίσθητα σποτ, που καταρρίπτουν τα αρνητικά στερεότυπα εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης.

Τους πυλώνες του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ΕΡΤ παρουσίασαν με σύντομες τοποθετήσεις τους, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Αθλητικής Ενημέρωσης Περικλής Μακρής, ο κριτικός κινηματογράφου και σύμβουλος ξένου προγράμματος Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης.

Την εκδήλωση, που παρουσίασε η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, πλαισίωσαν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τα οποία ερμήνευσαν διαχρονικές μελωδίες που επένδυσαν μουσικά σημαντικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ένα από τα κορυφαία σημεία της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Better Love» της Κατερίνας Ντούσκα, με το οποίο η ΕΡΤ θα συμμετάσχει στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

H Κατερίνα Ντούσκα, που ανέβηκε στη σκηνή της εκδήλωσης μαζί με τους δύο σχολιαστές του φετινού διαγωνισμού, Γιώργο Καπουτζίδη και Μαρία Κοζάκου, μίλησε για το τραγούδι και τις προσδοκίες της από τη διοργάνωση.

Οι φίλοι του Διαγωνισμού που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας, καθώς η ιδιαίτερη φωνή της Κατερίνας Ντούσκα, το ύφος και το ηχόχρωμα του τραγουδιού, αλλά και η ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση του βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε η Έφη Γούση, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος υπογράμμισε ότι «στον διαγωνισμό δεν μετέχουμε απλώς για τη συμμετοχή, αλλά για μία νίκη. Η χώρα μας, οι άνθρωποί μας, χρειάζονται περισσότερο από άλλοτε μια τέτοια νίκη, γιατί τώρα, βγαίνοντας από την κρίση, μια νότα χαράς και επιτυχίας, ένα “ναι μπορούμε” μετρά πολύ βαθύτερα».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr