Τρέχων Άρθρο
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Τουριστική Έκθεση “Salon des Vacances 2018”

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Τουριστική Έκθεση “Salon des Vacances 2018”

Με σημαντική παρουσία και φέτος το περίπτερο του ΕΟΤ συγκέντρωσε τα βλέμματα των επισκεπτών της μεγάλης τουριστικής έκθεσης των Βρυξελλών “Salon des Vacances 2018”.

H Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο την 1η Φεβρουαρίου 2018 και συναντήθηκε με τους επικεφαλής των κορυφαίων τουριστικών ομίλων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, την έναρξη νέων απευθείας πτήσεων και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στο βελγικό ταξιδιωτικό κοινό.

Η κα Κουντουρά μίλησε σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της Καρπάθου ως τιμώμενου προορισμού του ελληνικού περιπτέρου στη φετινή έκθεση, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών και των θεματικών τουριστικών προϊόντων, και με αφορμή την ανακοίνωση νέας πτήσης του Ομίλου TUI από το Βέλγιο στην Κάρπαθο για το 2019.

Επίσης, η Υπουργός Τουρισμού απηύθυνε χαιρετισμούς σε άλλες δύο παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης, αφενός για την προώθηση της Θάσου, όπου εγκαινιάζεται για πρώτη φορά νέα απευθείας πτήση από τις Βρυξέλλες μέσω Καβάλας από τον Όμιλο TUI, και αφετέρου για την προώθηση της κρητικής γαστρονομίας μέσω ειδικής γαστρονομικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, που είχε τη συνολική ευθύνη της ελληνικής παρουσίας και συμμετοχής, και η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση προτίμησης στη βελγική αγορά ως προορισμός θερινών διακοπών, ενώ από φέτος καθιερώνονται 7 νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Βέλγιο για Καλαμάτα, Χανιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο σε συνεργασία του Ομίλου Thomas Cook και του αερομεταφορέα Brussels Airways.

Στην προβολή της ελληνικής συμμετοχής και της παρουσίας της Υπουργού Τουρισμού στη φετινή τουριστική έκθεση συνέβαλε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών με τη διευθέτηση δύο συνεντεύξεων της κας Κουντουρά στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews και στην καθημερινή γαλλόφωνη εφημερίδα La Libre Belgique.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στη φετινή έκθεση με περίπτερο 200 τ.μ. και 12 συνολικά συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων οι Περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, οι Δήμοι Κω και Βόλου, η Θάσος, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, καθώς και ξενοδοχειακές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%, ενώ για το 2018 οι προκρατήσεις κινούνται εξίσου ανοδικά και αναμένεται εκ νέου μεγάλη αύξηση.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr